L'alcalde aprofita l'aplec de Sant Medir per demanar el parc natural per a Collserola


Temes relacionats

Un miler de persones desafien el mal temps en un Sant Medir marcat pels efectes de la ventada ( 3/mar/09)

Els partits destaquen els valors naturals i cívics de la serra de Collserola ( 3/mar/09)

Petits i grans donen força a una de les tradicions més antigues de la ciutat ( 3/mar/09)


  • Comparteix:

L'alcalde aprofita l'aplec de Sant Medir per reclamar a la Generalitat que acceleri la declaració de Collserola com a parc natural. Lluís Recoder adverteix que si la serra ja fos parc natural, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) no hauria anul·lat l'acord que el 2003 va declarar el sector de Torre Negra com a zona no urbanitzable de protecció especial.

En una compareixença pública durant l'aplec de Sant Medir d'aquest dimarts, Lluís Recoder ha afirmat que els santcugatencs s'estimen molt la serra de Collserola però ha afegit que no tothom és conscient de les amenaces que suporta i de la lluita de l'Ajuntament contra les pretensions urbanitzadores dels propietaris del sector de Torre Negra.

En aquest sentit, l'alcalde ha destacat l'esforç de protecció que ha fet Sant Cugat, contraposant-lo al de Barcelona, i ha reclamat a la Generalitat celeritat en la declaració de Collserola com a parc natural.

Lluís Recoder

A Sant Cugat estem fent un gran esforç. Demano a la Generalitat que declari d'una vegada Collserola parc natural. S'està retrassant massa.


Segons Recoder, si la serra ja fos parc natural, probablement el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya no hauria anul·lat l'acord del 2003 que declarava Torre Negra zona no urbanitzable de protecció especial.

D'altra banda, l'alcalde ha indicat que encara queden uns 18.000 arbres caiguts a la zona santcugatenca de Collserola per la ventada del 24 de gener i ha reclamat al Consorci del Parc de Collserola i a la Generalitat que s'afanyin a retirar-los per evitar risc d'incendis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.