La Generalitat entrarà al Consorci de Collserola, pas previ per la declaració de parc natural


  • Comparteix:

La Generalitat formalitzarà dilluns la seva incorporació al Consorci del Parc de Collserola. El departament de Medi Ambient ha explicat que es tracta d'un pas previ per a la declaració de la serra com a parc natural. L'equip de govern local diu desconèixer quina quantitat econòmica aportarà la Generalitat al consorci i la data de declaració de Collserola com a parc natural.

La implicació de la Generalitat al Consorci de Collserola, del qual ja formen part la Mancomunitat de Municipis de l'àrea metropolitana i la Diputació de Barcelona, anirà acompanyada d'una inversió econòmica que encara no s'ha concretat. El govern anunciarà dilluns la seva vinculació a l'òrgan i explicarà els passos a seguir per formalitzar la declaració de parc natural, anunciada fa dos anys pel departament de Medi Ambient.

L'equip de govern ha aplaudit la decisió de la Generalitat d'entrar al consorci. La tinenta d'alcalde de Medi Ambient, Marta Subirà, remarca que desconeixen quin paper assumirà el govern en el consorci.

Marta Subirà

A hores d'ara no sabem els termes econòmics de la incorporació de la Generalitat ni la data de declaració del parc natural.


Aquesta setmana, CiU i el PSC s'han intercanviat crítiques arran de la protecció de la serra. En un acte conjunt amb el cap de l'oposició a l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, l'alcalde, Lluís Recoder, va reclamar la declaració 'immediata' de parc natural i va subratllar que, si la Generalitat ja l'hagués materialitzat, la protecció de sectors amenaçats com la Torre Negra seria més senzilla. De la seva banda, el portaveu del PSC, Salvador Gausa, va retreure a Recoder que ara faci bandera de la protecció de Collserola quan, en els 23 anys de CiU, la Generalitat no va impulsar la declaració de parc natural. A més, Gausa va acusar l'alcalde de posar en risc el consens dels partits en aquesta qüestió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.