Valoració positiva unànime dels grups polítics de l'entrada de la Generalitat al Consorci de Collserola


Temes relacionats

La Generalitat entra avui al Consorci de Collserola, pas previ a la declaració de parc natural (16/mar/09)


  • Comparteix:

Els cinc grups polítics municipals tenen representació al plenari

Els cinc grups polítics municipals tenen representació al plenari

Tots els grups polítics municipals celebren la incorporació de la Generalitat al Consorci del Parc de Collserola, però en lamenten el retard i CiU i el tripartit s'atribueixen la demora mútuament. Les formacions també consideren que, si finalment Torre Negra entrés a formar part del futur parc, es blindaria la seva protecció jurídicament.

El portaveu del grup municipal de CiU, Joan Recasens, creu que el retard es deu al govern tripartit i alerta que el més important són les actuacions que es duran a terme a partir d'ara.

Joan Recasens

La valoració és positiva però ve tard. De moment paraules sí, però encara tenim presents marxes enrere que ha fet el govern tripartit.









El PSC ha destacat que la fita s'ha aconseguit amb el grup socialista al govern i no durant els 23 anys que CiU ha estat a la Generalitat. Ho explica el portaveu de la formació, Salvador Gausa.

Salvador Gausa

Això obeeix a un treball que hem fet des del govern de diàleg amb el territori per poder fer realitat la preservació. CiU hauria de fer autocrítica.


El portaveu ecosocialista, Xavier Boix, també ha recordat que és un govern amb la presència de la seva formació el que permetrà fer realitat el parc natural.

Xavier Boix

CiU i Recoder no tenen cap credibilitat per donar lliçons als altres partits. Ells es van oposar a declarar el parc natural el 2003.


El grup popular ha valorat que finalment hi hagi una administració 'potent' darrere el consorci per donar resposta a les possibles actuacions que es puguin fer a l'hora de protegir l'espai, com indemnitzar els petits propietaris. Escoltem la portaveu del PP, Berta Rodríguez.

Berta Rodríguez

Ens agradaria veure si el conveni pot responsabilitzar la Generalitat a l'hora d'indemnitzar els petits propietaris si es protegeix algun espai.




El portaveu d'ERC, Raül Grangé, ha celebrat que la Generalitat entri a gestionar l'ens però considera que arriba amb retard, tot i que en desconeix els motius.

Raül Grangé

La valoració és positiva, tot i que ve amb retard i no entenem perquè.








L'entrada del govern de la Generalitat al Consorci de Collserola suposa un pas previ a l'aprovació del decret per declarar Collserola com a parc natural.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.