Satisfacció dels partits per l'anunci de la declaració de Collserola com a parc natural


Temes relacionats

El Parc Natural de Collserola serà una realitat aquest mateix any (17/mar/09)

Baltasar (Medi Ambient): 'Els propietaris de Torre Negra no tindran dret d'indemnització' (17/mar/09)

L'equip de govern, satisfet amb els futurs límits del Parc Natural de Collserola (17/mar/09)


  • Comparteix:

Els portaveus durant la tertúlia a Cugat.cat

Els portaveus durant la tertúlia a Cugat.cat

Sant Cugat serà un dels municipis més beneficiats per la futura declaració de Collserola com a parc natural. És l'opinió majoritària dels grups polítics municipals, que celebren que la nostra ciutat aporti una quarta part de la superfície protegida del parc i que els seus límits incloguin la Torre Negra.

En una tertúlia a Cugat.cat, els portaveus municipals han celebrat l'anunci de la conselleria de Medi Ambient, que ha indicat que la declaració de parc natural es formalitzarà d'aquí a entre sis i vuit mesos. El portaveu de CiU, Joan Recasens, aposta per deixar enrere els enfrontaments partidistes.

Joan Recasens

S'ha fet un primer pas, però hem d'esperar que s'arribi a final d'any amb la declaració de parc natural. Ara hem de mirar endavant.









El portaveu del PSC, Salvador Gausa, ha destacat la implicació dels municipis, i de la Mancomunitat de Municipis de l'Àrea Metropolitana, en la protecció de Collserola, i ha subratllat els beneficis que suposarà per a Sant Cugat la declaració de la serra com a parc natural.

Salvador Gausa

Una ciutat que forma part d'un parc natural pot tenir moltes oportunitats en aquesta nova manera de concebre l'àrea metropolitana.


Des d'ICV-EUiA, el seu portaveu, Xavier Boix, també ha celebrat l'anunci de la conselleria de Medi Ambient, i ha demanat 'responsabilitat' a tots els implicats perquè el procés culmini de la millor forma possible.

Xavier Boix

Sant Cugat és un dels municipis més beneficiats. Tots plegats hem de ser responsables perquè el procés acabi bé.


La portaveu del PP, Berta Rodríguez, s'ha sumat a les felicitacions, però s'ha preguntat per què no s'ha impulsat abans la declaració de parc natural.

Berta Rodríguez

Si era tan fàcil declarar-ho parc natural, per què no es va fer abans? Ens hauríem estalviat molts problemes.


En nom d'ERC, el seu portaveu, Raül Grangé, ha celebrat l'anunci i s'ha afegit a la postura del conseller de Medi Ambient, per a qui els propietaris de Torre Negra no tenen cap dret indemnitzatori per no poder edificar-hi.

Raül Grangé

És un pas valent. Com va dir ahir el conseller Baltasar, no dóna dret a indemnitzacions.


Recordem que els límits del futur parc natural presentats per la conselleria de Medi Ambient incorporaran els sectors de la Torre Negra, Can Busquets i el Puig Pedrós de l'Obac.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.