ICV-EUiA proposa un pacte de ciutat per potenciar la cohesió social enfront la crisi


  • Comparteix:

Xavier Boix (dreta) i el regidor Joan Calderón, en imatge d'arxiu

Xavier Boix (dreta) i el regidor Joan Calderón, en imatge d'arxiu

ICV-EUiA proposa un pacte de ciutat per la cohesió social per afrontar la crisi. Els ecosocialistes demanaran a ple municipal crear una taula amb partits, agents socials i associacions econòmiques per definir accions contra aquesta situació.

En aquesta taula, encapçalada per l'alcalde, hi participarien els grups polítics municipals, les associacions empresarials, les cambres de comerç, els sindicats, les entitats veïnals i els centres educatius. D'aquestes trobades, n'haurien de sorgir actuacions consensuades entre aquests agents per combatre l'actual context econòmic.

El portaveu d'ICV-EUiA, Xavier Boix, explica quines línies d'actuació prioritzarien.

Xavier Boix

La taula hauria de prioritzar la formació i l'ocupació, els serveis socials, la innovació econòmica i la fiscalitat municipal.


ICV-EUiA ha destacat que aquesta proposta per lluitar contra la crisi s'emmarca en el seu suport als pressupostos municipals d'aquest any. En aquest sentit, els ecosocialistes han recordat que el seu 'sí' als comptes locals implicava la creació d'una bossa econòmica de contingència per pal·liar els efectes de l'actual context econòmic.

En paral·lel, Boix també ha destacat que aquesta taula no només hauria de proposar respostes a curt termini contra la crisi. Segons el portaveu ecosocialista, cal treballar per definir un model econòmic de ciutat a llarg termini.

Xavier Boix

No només volem respostes a curt termini, sinó que hem de definir quin model volem per a l'economia d'aquesta ciutat.






ICV-EUiA ha afegit que esperen un suport unànime del ple a la seva proposta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.