La urbanització de Sol i Aire serà un espai de regulació especial al Parc Natural de Collserola


Temes relacionats

La Plataforma per la Defensa de Collserola adverteix que el futur parc és 'insuficient' per salvar la serra (18/mar/09)

Lluís Recoder: 'Espero que la declaració de parc natural influeixi en la sentència del Suprem sobre Torre Negra' (18/mar/09)

Satisfacció dels partits per l'anunci de la declaració de Collserola com a parc natural (18/mar/09)

Felip Puig (CDC): 'Esperem que la Generalitat aquesta vegada compleixi i declari el Parc Natural aquest any' (18/mar/09)

El Parc Natural de Collserola serà una realitat aquest mateix any (17/mar/09)

La Generalitat entra avui al Consorci de Collserola, pas previ a la declaració de parc natural (16/mar/09)

Valoració positiva unànime dels grups polítics de l'entrada de la Generalitat al Consorci de Collserola (16/mar/09)


  • Comparteix:

Imatge de la serra de Collserola

Imatge de la serra de Collserola

La urbanització de Sol i Aire passarà a ser un dels nou espais de regulació especial (ERE) del futur Parc Natural de Collserola. Malgrat que aquesta figura urbanística permet la construcció d'equipaments, l'equip de govern ja ha expressat la seva voluntat de no edificar més en aquest àmbit. Els altres vuit espais que passaran a ser ERE pertanyen a Barcelona i ja estan qualificats per a la construcció d'equipaments.

La declaració de Collserola com a Parc Natural inclou la creació d'una figura urbanística nova, batejada com a espai de regulació especial (ERE). En el conjunt de parc hi ha nou espais que s'han acollit a aquesta figura, vuit dels quals són a Barcelona i ja estan qualificats per poder edificar-hi equipaments. L'última zona que obtindrà la qualificació d'ERE és la urbanització de Sol i Aire.

L'Ajuntament de Barcelona va pactar amb Medi Ambient dotar-se d'aquesta qualificació especial per evitar que el fet d'entrar dins del parc prohibeixi qualsevol ampliació o modificació futura.

L'equip de govern de Sant Cugat va demanar a la Generalitat que estudiés si la urbanització local es podia acollir a aquesta figura. Tot i això, l'equip de govern assegura que la finalitat no és construir-hi més, sinó reconèixer una realitat existent. Ho explica la tinenta d'alcalde de Medi Ambient, Marta Subirà.

Marta Subirà

Es va incorporar Sol i Aire com una ERE al projecte del parc. El que es vol és reconèixer la realitat existent, però no construir més.




La Generalitat va assegurar fa una setmana que la declaració de Collserola com a Parc Natural es produirà d'aquí a 'uns sis o vuit mesos'. El mapa provisional del parc converteix Sant Cugat en el municipi amb més hectàrees protegides, i inclou les zones de Torre Negra, Can Busquets i el Puig Pedrós de l'Obac.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.