CiU-Actuem vol forçar la presidenta de l'EMD a rebaixar-se el sou en la propera junta de veïns

Una de les juntes de veïns de Valldoreix

Política

Publicat el 31/mar/09 per Josep Gimeno

CiU-Actuem proposarà una rebaixa dels sous dels càrrecs electes de l'EMD, inclòs el de la presidenta, en la junta de veïns de la setmana vinent. El grup nacionalista assegura que les actuals retribucions estan per sobre de les recomanacions de les entitats municipalistes i que el sou de Montserrat Turu dobla el que cobrava l'anterior president de l'EMD.

Segons CiU-Actuem, Turu cobra poc més de 60.000 euros bruts a l'any. El grup proposa que la presidenta passi a cobrar uns 47.000 euros bruts, la xifra més alta recomanada per les entitats municipalistes en els cas d'alcaldes amb dedicació exclusiva per a localitats d'entre 5.000 i 10.000 habitants.

La portaveu de CiU-Actuem, Àngels Solé, assegura que, durant les negociacions del pacte d'aquest mandat, Turu va posar com a condició indispensable no canviar l'escala salarial per arribar a un acord.

Àngels Solé

Ara no hem d'aguantar una situació que no vam poder canviar per arribar a un pacte de govern.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




D'altra banda, CiU-Actuem acusa Turu d'haver ajornat la junta de veïns fins dimecres de la setmana vinent sense causa justificada. Segons el grup nacionalista, la presidenta convoca aquesta sessió just abans de les vacances de Setmana Santa perquè els seus punts passin 'més desapercebuts entre la ciutadania'.

Àngels Solé

És indignant l'ajornament i també la manca de diàleg per trobar una data que vagi bé als grups.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




CiU-Actuem diu haver comunicat per escrit a la presidenta que la data en què se celebrarà la junta de veïns no anava bé a alguns dels seus representants.

Cugat.cat ha intentat aquest dilluns posar-se en contacte amb la presidenta de l'EMD, Montserrat Turu. Al tancament d'aquesta edició, Turu encara no havia respost a les peticions de Cugat.cat per oferir la seva opinió.