El PSC considera 'hipòcrita' la proposta de CiU per rebaixar el sou a la presidenta de l'EMD

Villaseñor, al centre, en imatge d'arxiu

Política

Publicat el 1/abr/09 per Josep Gimeno

El PSC acusa CiU d'hipòcrita per demanar una reducció del sou dels càrrecs electes de l'EMD just després de passar a l'oposició. A més, els socialistes insten la federació nacionalista a aplicar aquest criteri a l'Ajuntament i contemplen presentar una moció al ple per auditar les retribucions dels càrrecs de confiança de l'equip de govern.

La proposta de CiU-Actuem per rebaixar el sou de la presidenta de l'EMD i de la resta de representants polítics d'aquest territori suposa, per al PSC, creuar una línia.

El primer secretari del PSC, Ferran Villaseñor, es pregunta per què CiU no fa aquesta proposta al ple de l'Ajuntament.

Ferran Villaseñor

Amb aquesta actuació, CiU creua una línia que pot ser perjudicial. És una actuació hipòcrita: per què no apliquen a Sant Cugat el que proposen a Valldoreix?

Your browser doesn’t support HTML5 audio










El PSC ha recordat a CiU, amb majoria absoluta a Sant Cugat, que a l'Ajuntament hi ha 40 càrrecs de confiança, sis tinències d'alcaldia i un regidor a temps complert en un equip de govern format per 14 regidors. En aquest sentit, els socialistes esperaran a la celebració de la junta de veïns de Valldoreix de la setmana vinent abans de decidir si porten una moció al ple per practicar una auditoria sobre els càrrecs de confiança. Ho ha avançat Villaseñor.

Ferran Villaseñor

Una auditòria dels càrrecs de confiança pot ser una de les accions a prendre després de la junta de veïns de Valldoreix.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El PSC ha negat que la presidenta de Valldoreix, Montserrat Turu, posés com a condició per pactar amb CiU-Actuem no reduir el seu sou.

La moció que el grup nacionalista presentarà dimecres a la junta de veïns proposa reduir els sous dels càrrecs de l'EMD, inclòs el de la presidenta. El grup nacionalista assegura que les actuals retribucions estan per sobre de les recomanacions de les entitats municipalistes i que el sou de Montserrat Turu dobla el que cobrava l'anterior president de l'EMD.