Turu: 'Per què CiU-Actuem no va proposar reduir els sous a principis de mandat?'

Turu, en imatge d'arxiu

Política

Publicat el 2/abr/09 per Josep Gimeno

La presidenta de l'EMD, Montserrat Turu, pregunta a CiU-Actuem per què no va proposar la reducció dels sous dels càrrecs electes a l'inici del mandat o quan es va tancar el pacte de govern a Valldoreix. Turu respon a la coalició nacionalista que el sou de la presidència està en consonància a la seva dedicació exclusiva i a l'obra de govern que es tira endavant al territori.

La presidenta també argumenta que cobra el doble que l'anterior president de l'EMD perquè, a diferència d'aquest, no compatibilitza el seu càrrec amb una responsabilitat professional.

Turu atribueix aquesta moció de CiU-Actuem a un desig d'obstaculitzar l'acció de l'equip de govern. La presidenta avança que a la junta de veïns de la setmana vinent podrien anunciar accions legals contra la proposta.

Montserrat Turu

Anunciarem si tirem endavant accions legals perquè considerem que existeix la intenció d'obstaculitzar l'acció de govern.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




Turu nega que posés com a condició mantenir el seu sou per tancar un acord de govern amb CiU-Actuem. En canvi, la presidenta assegura que el sou de l'aleshores vicepresident i membre de la coalició ara a l'oposició sí que es va tractar en aquest pacte. En concret, es va acordar que Josep Puig cobraria 47.000 euros bruts a l'any, la quantitat que vol ara CiU-Actuem per a ella.

D'altra banda, Turu justifica el trasllat de la junta de veïns a dimecres de la setmana vinent perquè l'equip de govern ha d'assessorar-se jurídicament sobre les mocions presentades per CiU-Actuem. En aquest sentit, la presidenta de l'EMD acusa la portaveu d'aquest grup, Àngels Solé, de difamar sobre aquesta qüestió.

Montserrat Turu

Àngels Solé té el costum de difamar. La complexitat de les dues mocions ens obliga a fer el canvi per estudiar-les.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




Turu afegeix que CiU-Actuem ha demanat el canvi de data de la junta de veïns però sense cap justificació. La presidenta insinua que la coalició podria haver demanat aquest trasllat per compatibilitzar-lo amb les vacances de Setmana Santa dels seus membres.