La reducció dels sous a l'EMD, a debat a la junta de veïns de Valldoreix d'avui

Imatge d'arxiu d'una junta de veïns de Valldoreix

Política

Publicat el 8/abr/09 per Anna Bernadó

La junta de veïns de Valldoreix debatrà avui la proposta del grup CiU-Actuem de rebaixa de sous dels càrrecs de l'EMD, inclòs el de la presidenta. La sessió ordinària, que començarà a les vuit a la Nau de Cultura, també posarà sobre la taula l'aprovació del projecte de construcció de la llar d'infants del territori, a més de diverses mocions del grup nacionalista, com l'adequació definitiva de les instal·lacions del Complex Esportiu de Valldoreix i la implantació del sistema de pagament 'confirming' a l'EMD.

Segons CiU-Actuem, Turu cobra poc més de 60.000 euros bruts a l'any. El grup proposa que la presidenta passi a cobrar uns 47.000 euros bruts, la xifra més alta recomanada per les entitats municipalistes en els cas d'alcaldes amb dedicació exclusiva per a localitats d'entre 5.000 i 10.000 habitants.

De la seva banda, la presidenta de l'EMD, Montserrat Turu, ha preguntat a CiU-Actuem per què no va proposar la reducció dels sous dels càrrecs electes a l'inici del mandat o quan es va tancar el pacte de govern a Valldoreix, en comptes de fer-ho un cop a l'oposició.

La portaveu de CiU-Actuem, Àngels Solé, assegura que, durant les negociacions del pacte d'aquest mandat, Turu va posar com a condició indispensable no canviar l'escala salarial per arribar a un acord. En canvi, Turu atribueix aquesta moció a un desig d'obstaculitzar l'acció de l'equip de govern i avança que aquest dimecres podrien anunciar accions legals contra la proposta. Les escoltem, en declaracions d'arxiu a Cugat.cat.

Àngels Solé i Montserrat Turu

El manteniment dels sous es va posar com una condició per al pacte de govern. No estem d'acord amb aquestes retribucions. / Estem decidint si emprenem accions legals contra la mesura que obstaculitza el govern.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La junta de veïns d'avui també porta a aprovació els plecs de condicions i la convocatòria del concurs per la gestió de l'escola de dansa i el projecte de construcció de la llar d'infants.

CiU-Actuem presenta un total de cinc mocions, on també figura l'adequació definitiva del Complex Esportiu, després que fa un mes 400 usuaris presentessin signatures en protesta pel manteniment i l'estat de la instal·lació.

El grup nacionalista també proposarà que es demani una subvenció per festejar els 25 anys del Casal d'Avis de Valldoreix i que s'implanti el sistema 'confirming' a l'EMD, un mètode que consisteix en garantir que les factures dels proveïdors es puguin pagar en menys de 30 dies i que ja s'aplica a l'Ajuntament.

CiU-Actuem també demana la incorporació d'un mercat ambulant, una proposta que ja apareix en el pla de dinamització del comerç del territori que ha posat en marxa l'EMD.