La Comissió de la Dignitat dubta de la sensibilitat plurinacional de la nova ministra de Cultura


  • Comparteix:

Els primers documents de la Generalitat Republicana van arribar a l'ANC fa tres anys

Els primers documents de la Generalitat Republicana van arribar a l'ANC fa tres anys

La Comissió de la Dignitat espera que el procés de retorn de tots els 'papers de Salamanca' no s'aturi, tot i el canvi de titular al ministeri de Cultura. El secretari de l'entitat, Josep Cruanyes, ha acusa la nova ministra, Ángeles González Sinde, de no entendre la plurinacionalitat de l'Estat i ha posat com a exemple la seva adhesió al manifest en defensa del castellà d'Unión Progreso y Democracia, el partit de Rosa Díez.

El gener de 2006 van arribar a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC) els primers documents de la Generalitat Republicana incautats per les tropes franquistes l'any 1939. Dos anys i mig més tard, a finals de l'any passat, van arribar els primers documents de privats.

El secretari de la Comissió de la Dignitat, Josep Cruanyes, ha destacat en una entrevista a Cugat.cat que des de fa mig any el procés de retorn dels papers avança a bon ritme. Cruanyes espera que amb el canvi al ministeri de Cultura aquest retorn no s'endarrereixi més.

Josep Cruanyes

Ara veurem si hi ha algun canvi en aquest procés. Perquè si amb els nous càrrecs s'atura el procés nosaltres farem com fins ara.



El secretari de la Comissió de la Dignitat ha posat en dubte, això sí, l'impuls que li podria donar la nova ministra, Ángeles González Sinde, al procés de retorn, i ha recordat que va signar el manifest en defensa del castellà del partit de Rosa Díez, Unión, Progreso y Democracia. Per a Cruanyes, aquesta posició és comparable amb els posicionaments franquistes.

Josep Cruanyes

La nova ministra és una persona que s'acosta més al decret de Franco que suprimia l'Estatut. Sembla que no entén el dret a la diferència i a les diferents cultures.




Cruanyes ha remarcat la importància que González Sinde reconegui que treballa per a un Estat amb més d'una cultura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.