El Tribunal Superior de Justícia denega a Núñez i Navarro la possibilitat de construir a Torre Negra


  • Comparteix:

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha denegat la petició feta per la constructora propietat de Núñez i Navarro, principal propietari de Torre Negra, que se li tramiti un pla urbanístic per poder construir en aquests terrenys. La sentència de l'alt tribunal català atorga un marge de temps a l'Ajuntament perquè els terrenys siguin declarats no urbanitzables.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya denega la petició formulada per la constructora Mont, propietat de Núñez i Navarro, per executar, amb caràcter provisional, la sentència que li reconeixia el dret a què se li tramiti el projecte urbanístic per transformar la Torre Negra.

L'alcalde ha valorat molt positivament la sentència, que reconeix el procediment engegat per l'Ajuntament per protegir aquest espai natural:

Lluís Recoder

És una sentencia molt positiva pels nostres interessos, que són evitar l'edificació de Torre Negra


La resolució judicial destaca que la tramitació d'aquest pla urbanístic 'podria produir una situació irreversible'. Amb aquesta sentència a la mà, l'Ajuntament guanya temps per fer efectiva la seva voluntat i declarar Torre Negra com a 'no urbanitzable' i blindar la seva protecció. Segons l'alcalde, la principal preocupació a partir d'ara serà el cost de protegir aquest espai, i aconseguir la implicació d'altres administracions en aquest procés:

Lluís Recoder

Si que em queda la incertesa sobre el cost d'aquesta protecció


De fet en el ple d'aquest dilluns l'equip de govern vol aprovar provisionalment la documentació complementària a la modificació del PGM per la protecció integral de les rodalies d'aquest espai de 300 hectàrees.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.