Turu renuncia a la dedicació exclusiva 'per no perdre poder adquisitiu' després de la rebaixa de sou forçada per CiU-A


Temes relacionats

El govern de l'EMD acusa CiU-Actuem de 'prevaricació' per rebaixar els sous dels càrrecs ( 9/abr/09)

Turu: 'Per què CiU-Actuem no va proposar reduir els sous a principis de mandat?' ( 2/abr/09)

CiU-Actuem vol forçar la presidenta de l'EMD a rebaixar-se el sou en la propera junta de veïns (31/mar/09)

Enfrontament partidista per la rebaixa del salari de la presidenta de l'EMD ( 1/abr/09)


  • Comparteix:

Moment de la junta de veïns extraordinària

Moment de la junta de veïns extraordinària

La presidenta de l'EMD, Montserrat Turu, justifica la seva decisió d'abandonar la dedicació exclusiva al càrrec 'per no perdre poder adquisitiu' després de la rebaixa de sou forçada pel grup de l'oposició, CiU-Actuem. Turu tornarà a la seva ocupació professional en una altra administració, on estava d'excedència, i cobrarà de l'EMD només les dietes, que ascendeixen a un màxim de 22.700 euros anuals. CiU-Actuem veu incoherent la decisió i recorda que Turu sempre havia defensat la necessitat de dedicar-se en exclusiva a la gestió de l'EMD.

En una carta remesa a la secretària de l'EMD anunciant la decisió, Turu explica que s'acull al dret de reincorporació al seu antic lloc de treball, on tenia una excedència. Segons Turu, la seva decisió persegueix 'no perdre poder adquisitiu' després de la decisió de CiU-Actuem de rebaixar-li el sou.

Montserrat Turu

Per no perdre poder adquisitiu, he tornat a la meva dedicació professional. El desfici destructiu de CiU-A ha planat sobre l'EMD des del 2003.


El vocal d'Economia de l'EMD, Joan Gaya, ha explicat que Turu cobrarà a partir d'ara un màxim de 22.700 euros anuals en concepte de dietes com a presidenta de Valldoreix. Gaya ha recordat que aquesta xifra és la mateixa que cobrava l'últim president de l'EMD de CiU, Francesc Cardoner.

D'altra banda, durant la junta de veïns extraordinària d'aquest dimecres també s'han fixat els màxims anuals de les retribucions dels vocals del govern amb adscripció en 15.000 euros, la mateixa xifra que cobrarà el portaveu de CiU-Actuem.

El grup de CiU-Actuem s'ha mostrat molt sobtat per aquest canvi de dedicació exclusiva a dedicació parcial de la presidenta. La portaveu del grup, Àngels Solé, ha parlat d'una 'contradicció' ja que, segons ha dit, la presidenta Turu ara prioritza el seu poder adquisitiu quan sempre havia mantingut que la presidència de l'EMD de Valldoreix requeria una dedicació exclusiva.

Àngels Solé

Si sempre has tingut aquest discurs per justificar la plena dedicació i ara el canvies, prioritzes el teu poder adquisitiu a la defensa de Valldoreix.






La junta de veïns extraordinària ha començat de manera extraordinària aquest dimecres a les vuit del matí amb molt poca presència de veïns del territori.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Queda demostrat que per la Turu la prioritat es la "pela". Es vergonyos.Quin nou affaire ens espera per part de la Turu i els partits que la recolcen !!!.

Antoni. Enviat el 6/mai/09


Per a les properes eleccions,els ciutadans heurem de posar anuncis a fi de cobrir un lloc de treball -gestionar l'EMD- per uns milers d'euros ja que Turu ens ha ensenyat que els càrrecs polítics poden estar mercantilitzats.Crec que es una estafa el que ha fet,doncs es va presentar a les eleccions com presidenta a "full time"sense contractar previament el sou amb la ciutadania.

Narcis Clavell. Enviat el 6/mai/09


Me resulta extraña tanto criticar un sueldo. En mi país, existe un codigo de señores que se respecta siempre. No entiendo porqué aqjuí no se hase así. Los de CiU han estado muy poco honrados. porqué no se quejarse cuando estaban en gobierno?

Peter. Enviat el 6/mai/09


El que és evident és que la decisió de prioritzar la pela per part de Turu deixa bastant en evidència quin tipus de persona és, malgrat tota i dic TOTA la culpa és de CIU que s\'han fotut on ningú els cridava, el salari de cada persona és una cosa privada i particular al meu entendre; aquesta enveja i ganes de boicotejar de CIU ja veiem com ha acabat.

Marc Host. Enviat el 7/mai/09


Aquesta actitud de CIU-actuem no l\'entenc, per mi que només posen pals a les rodes, es tracta d\'anar escanyant al rival. Per mi es tracta de governar entre tots. Als de CIU els trobo uns irresponsables i aficionats. La Turu ha fet molt més en aquest temps que en tots els mandats de CIU anteriors. A més no em sembla que el que cobrava la M. Turu fos inapropiat pel càrreg que te. Tot plegat és penós....

Teresa Balanyà. Enviat el 7/mai/09


Els de CiU es creuen que poden disminuir el sou d'una persona, i aleshores veuen incoherent que no segueixi fent el mateix que abans. Si era el que volien! que la Turu no treballés!. Es posen en evidència perquè ells no van fer res d'important mentre estaven manant. I el Clavell? si sempre ha criticat a alguns dels seus a l'Ajuntament de S.Cugat perquè pactaven amb CiU per un plat de mongetes (textual, eh!)

Guau!. Enviat el 8/mai/09


Sr Guau ??? i Sra Balanyà, li semblan poc diners 47.000 € per dedicaciò complerta ?.Jo no guanyo ni la mitat,es indignant que aquesta persona cobres tants diners per fer que?.Que treballi pel poble i no pels seus propis interesos siusplau ,que ja comensem a saber a que es dedique fer.El seu "SOU"era la seva condiciò d'un pacte que ella va trencar!!!. Dons ?.

Anna. Enviat el 9/mai/09


La Turu es fa dir alcaldessa. Quina alcaldessa, amb un equip de govern tan reduit, faria això? Impresentable!!

Manel. Enviat el 9/mai/09


Ni servir al poble, ni als valldoreixiencs. La sra. Turu ha quedat en evidència: es va presentar per guanyar diners i mantenir el \"seu poder adquisitiu\"... quina barra!

valldoreixenca. Enviat el 10/mai/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.