Turu renuncia a la dedicació exclusiva 'per no perdre poder adquisitiu' després de la rebaixa de sou forçada per CiU-A

Moment de la junta de veïns extraordinària

Política

Publicat el 6/mai/09 per Miquel Herrada

La presidenta de l'EMD, Montserrat Turu, justifica la seva decisió d'abandonar la dedicació exclusiva al càrrec 'per no perdre poder adquisitiu' després de la rebaixa de sou forçada pel grup de l'oposició, CiU-Actuem. Turu tornarà a la seva ocupació professional en una altra administració, on estava d'excedència, i cobrarà de l'EMD només les dietes, que ascendeixen a un màxim de 22.700 euros anuals. CiU-Actuem veu incoherent la decisió i recorda que Turu sempre havia defensat la necessitat de dedicar-se en exclusiva a la gestió de l'EMD.

En una carta remesa a la secretària de l'EMD anunciant la decisió, Turu explica que s'acull al dret de reincorporació al seu antic lloc de treball, on tenia una excedència. Segons Turu, la seva decisió persegueix 'no perdre poder adquisitiu' després de la decisió de CiU-Actuem de rebaixar-li el sou.

Montserrat Turu

Per no perdre poder adquisitiu, he tornat a la meva dedicació professional. El desfici destructiu de CiU-A ha planat sobre l'EMD des del 2003.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El vocal d'Economia de l'EMD, Joan Gaya, ha explicat que Turu cobrarà a partir d'ara un màxim de 22.700 euros anuals en concepte de dietes com a presidenta de Valldoreix. Gaya ha recordat que aquesta xifra és la mateixa que cobrava l'últim president de l'EMD de CiU, Francesc Cardoner.

D'altra banda, durant la junta de veïns extraordinària d'aquest dimecres també s'han fixat els màxims anuals de les retribucions dels vocals del govern amb adscripció en 15.000 euros, la mateixa xifra que cobrarà el portaveu de CiU-Actuem.

El grup de CiU-Actuem s'ha mostrat molt sobtat per aquest canvi de dedicació exclusiva a dedicació parcial de la presidenta. La portaveu del grup, Àngels Solé, ha parlat d'una 'contradicció' ja que, segons ha dit, la presidenta Turu ara prioritza el seu poder adquisitiu quan sempre havia mantingut que la presidència de l'EMD de Valldoreix requeria una dedicació exclusiva.

Àngels Solé

Si sempre has tingut aquest discurs per justificar la plena dedicació i ara el canvies, prioritzes el teu poder adquisitiu a la defensa de Valldoreix.

Your browser doesn’t support HTML5 audio







La junta de veïns extraordinària ha començat de manera extraordinària aquest dimecres a les vuit del matí amb molt poca presència de veïns del territori.