L'equip de govern tomba una moció socialista de mecenatge a les entitats i remarca que ja dóna suport a les associacions

Actuació dels Bastoners de Sant Cugat, en imatge d'arxiu

Política

Publicat el 18/mai/09 per Adria Claramunt

L'equip de govern s'oposa a la proposta del PSC de buscar més fórmules per afrontar el descens dels ingressos de les entitats, tot i el suport de la resta de forces polítiques del consistori. Segons el govern local, l'Ajuntament ha estat la primera entitat que ha vist reduït el seu pressupost i, per això, cal que 'toqui de peus a terra'. L'equip de govern ha rebutjat tots els acords de la moció: uns perquè ha dit que ja es porten a terme i altres perquè els consideren no prioritaris o irrealitzables.

En el ple de dilluns, el PSC ha defensat la moció amb la idea que cal donar encara més suport a les entitats en època de crisi pel seu rol com a puntals de la societat civil. En concret, un dels principals punts era 'establir criteris tècnics, funcions i el marc administratiu d'una oficina municipal per estimular el mecenatge a nivell local'.

El regidor socialista Àlvar Roda ha defensat la moció com a 'eina de resposta' a les necessitats de les entitats.

Àlvar Roda

Creiem que aquesta moció té la virtut de ser eina de resposta de l'administració pública respecte les nostres entitats.

Your browser doesn’t support HTML5 audio







El tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura, ha defensat la política d'ajuts a les entitats de l'equip de govern i ha demanat que no es tregui una impressió equivocada del seu rebuig a la moció.

Xavier Escura

A la moció que presenten hi ha massa punts de discrepància i no hi podem votar a favor. I d'això, no en treguin el titular que no ajudem les entitats perquè saben que no és així.

Your browser doesn’t support HTML5 audio







ICV-EUiA, ERC i el PP s'han adherit a la moció socialista. Tots ells han lamentat el rebuig de l'equip de govern i la seva manca de voluntat per trobar punts d'entesa per convertir la moció en institucional.