Sant Cugat dóna suport al poble sahrauí perquè exerceixi el dret a l'autodeterminació


Temes relacionats

Sant Cugat renova l'agermanament amb la Daira d'Argub ( 5/mai/09)

Visita de Sant Cugat als refugiats sahrauís de la Daira d'Argub (24/abr/09)


  • Comparteix:

Una delegació local va visitar la daira de l'Aargub a principis de maig

Una delegació local va visitar la daira de l'Aargub a principis de maig

La ciutat manifesta el suport al dret del poble sahrauí a decidir el seu futur en un referèndum 'lliure, democràtic i transparent'. Així ho ha expressat el ple municipal d'aquest dilluns en una declaració institucional, on s'ha anunciat que es potenciarà l'agermanament existent entre la nostra ciutat i la Daira de l'Aargub.

Tots els partits polítics de la ciutat s'han unit en el ple d'aquest dilluns per reafirmar el seu compromís amb el poble sahrauí. Una delegació santcugatenca va visitar la Daira de l'Aargub a principis de maig per renovar l'agermanament amb el campament de refugiats sahrauís.

La regidora de Cooperació, Immigració i Igualtat, Susanna Pellicer, ha estat l'encarregat de llegir la declaració institucional.

Susanna Pellicer

El ple vol manifestar el seu suport al dret del poble sahrauí a decidir sobre l'autodeterminació mitjançant un referèndum. Cal posar fi al colonialisme en totes les seves formes.



El delegat del Front Polisario a Catalunya, Oualad Moussa, ha assistit al ple i ha assegurat que els sahrauís estan disposats a seguir lluitant per aconseguir la independència.

Oualad Moussa

Més que mai, estem decidits a seguir lluitant per la nostra llibertat, és un dret legítim. L'autonomia que ens ofereixen no és la solució al conflicte.




Sant Cugat amb el Poble Sahrauí i Comitè pels Drets Humans al Sàhara Occidental són dues entitats de la ciutat que treballen amb el poble sahrauí.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.