CiU, ERC, PSC i ICV-EUiA condemnen 'l'atac' del PP contra la immersió lingüística en català


Temes relacionats

Jiménez Becerril (PP): 'L'excés de llengües impedeix que s'acceleri la feina al Parlament Europeu' (18/mai/09)

Oriol Junqueras (ERC): 'El català només serà una llengua a Europa quan Catalunya sigui un Estat' ( 5/mai/09)


  • Comparteix:

Rodríguez ha defensat la postura del PP amb banderes i diccionaris

Rodríguez ha defensat la postura del PP amb banderes i diccionaris

Tots el partits amb representació al ple rebutgen 'la campanya del PP contra la immersió lingüística en català'. A proposta d'una moció d'ERC, els grups municipals han lamentat els 'atacs' contra la llengua catalana que suposa aquesta campanya i l'han qualificada d'atemptat contra la convivència. La moció arriba després que el PP publiqués un anunci contra la futura Llei d'Educació, en el qual es podia veure dos menors emmanillats.

El document dóna suport a l'aposta de la Generalitat per la immersió lingüística que suposarà la futura Llei d'Educació, un fet que el PP ha rebutjat. La postura del ple valora la immersió lingüística com un element de cohesió social i és per això que rebutja la campanya engegada pels populars i la qualifica d'atemptat contra la convivència. A més, lamenta la utilització de menors en aquest anunci.

Segons la moció presentada per ERC, l'actitud dels dirigents populars respon a una ofensiva contra el català per crear un conflicte inexistent. El portaveu d'ERC, Raül Grangé, ha assegurat que el ple donarà suport si la Generalitat enceta accions legals contra l'anunci publicitari del PP.

Raül Grangé

El català no està relacionat amb cadenes. Donarem suport a les accions legals de la Generalitat per la insultant manera en què es mostren dos menors emmanillats.



De la seva banda, la portaveu del PP, Berta Rodríguez, ha lamentat que es posi en dubte la seva catalanitat. Per expressar-ho, Rodríguez ha posat sobre la taula les banderes de Catalunya i Espanya, i uns diccionaris de català i castellà.

Berta Rodríguez

La nostra catalanitat no la poden posar en dubte, encara que ens vulguin treure del ventall de Catalunya.




El document també lamenta que el PP presenti la lluita contra el català com una estratègia electoral per a les properes eleccions europees.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.