El ple convalida l'aprovació dels pressupostos municipals del 2004

L'anul·lació dels comptes del 2004 no té efectes pràctics, segons Economia

Política

Publicat el 22/mai/09 per Miquel Herrada

El ple municipal ha convalidat aquest divendres en sessió extraordinària l'acord d'aprovació dels pressupostos del 2004, que havia quedat anul·lat a partir d'una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Els regidors de CiU, ERC i la portaveu del PP, Berta Rodríguez, han votat a favor del tràmit per coherència amb el seu posicionament l'any 2004. PSC i ICV s'hi han oposat com van fer-ho llavors, mentre que el regidor del PP Fernando Vázquez-Dodero s'ha abstingut.

La sentència del TSJC és fruit d'un recurs de Josel SL, una empresa del grup Núñez i Navarro, el propietari majoritari de Torre Negra. La resolució es basa en el fet que els pressupostos del 2004 no incloïen un informe on es detallessin totes les inversions a executar durant l'exercici.

El tinent d'alcalde d'Economia, Jordi Joly, va afirmar a Cugat.cat que la sentència no té efectes pràctics, ja que els comptes del 2004 ja estan executats, liquidats i aprovats per la Sindicatura de Comptes.

Jordi Joly

La sentència no té efectes pràctics i, sobretot, no en té pel que fa a Torre Negra.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



En primera instància, el jutjat Contenciós-Administratiu 14 de Barcelona va desestimar la primera demanda de la promotora, que reclamava l'anul·lació dels pressupostos perquè no preveien partides destinades a una eventual compensació econòmica als propietaris de Torre Negra. Un argument jurídic que va desaparèixer en el recurs davant el TSJC.