L'Ajuntament consultarà si Can Borrull pot optar a la Llei de Barris


Temes relacionats

El Camí de Can Flo de les Planes es començarà a urbanitzar abans de l'estiu, segons Recoder (20/abr/09)

Les obres de la Llei de Barris a les Planes començaran al febrer (16/des/08)

CiU proposa que la Generalitat financiï el 75% dels projectes de la Llei de Barris (11/oct/08)

Bona part de la inversió de la llei de barris a les Planes es concentrarà en el període 2011-2012 (16/set/08)

Territori estudiarà presentar la Floresta als ajuts de la Llei de Barris (18/jul/08)


  • Comparteix:

Cartell d'unes obres finançades amb la Llei de Barris

Cartell d'unes obres finançades amb la Llei de Barris

L'equip de govern preguntarà a la Diputació de Barcelona si Can Borrull compleix les condicions necessàries per presentar-se a la Llei de Barris. L'àrea de Territori argumenta que molts dels barris que tenien prioritat en els ajuts quan es va posar en marxa la llei ja han rebut la subvenció i que ara Can Borrull podria tenir possibilitats. D'altra banda, l'equip de govern ha proposat als veïns incloure dins els projectes finançats amb el pressupost de lliure disposició de les Planes la construcció d'una pujada a les pistes esportives del districte.

L'objectiu de l'àrea de Territori és clarificar si seria possible que el barri de Can Borrull es presentés als ajuts de la Llei de Barris i, en cas que fos que no, què caldria fer perquè hi pogués optar. Ho explica la titular d'aquest àmbit, Mercè Conesa.

Mercè Conesa

Ens consta que ara tenen més oportunitats projectes que en un primer moment no haguessin entrat mai.


Conesa ha fet aquestes explicacions durant el consell de districte de les Planes celebrat aquest dimarts al vespre. Durant la reunió, l'equip de govern ha fet una proposta per utilitzar el pressupost de lliure disposició del districte que, actualment i comptant amb el del 2010, seria d'un milió d'euros. D'aquest, un 30% serà per al barri de Can Borrull i un 70% per a la resta del districte.

Els projectes proposats per finançar amb aquest milió d'euros són l'arranjament de la plaça de Maria Antònia, el carrer de Maria Antònia, el de Nostra Senyora de l'Estrada, el carrer Sanatori, les voreres del carrer Molí i la construcció d'una pujada de tres metres d'ample a les pistes esportives. Aquest accés alternatiu a les escales ja existents s'emmarca en un projecte per convertir les pistes esportives en un espai on realitzar activitats de caire social i cultural, a banda de les esportives. Aproximadament, el projecte sumaria uns 100.000 euros, mentre que cada arranjament dels carrers pujaria entre 40.000 i 60.000 euros.

Part de l'arranjament de les pistes està inclòs en la Llei de Barris però per poder convertir l'espai cal ampliar el pressupost. Per aquest motiu, el director tècnic del projecte de la Llei de Barris, Francesc Serra, ha demanat als veïns utilitzar el pressupost de lliure disposició. Ara, els veïns s'han de reunir i decidir a què volen dedicar el pressupost de lliure disposició, a part de la urbanització del camí de Can Flo, un projecte que ja està aprovat.

Escoltem Francesc Serra.

Francesc Serra

Amb la pujada a les pistes s'obren moltes possibilitats però necessitem finançament extern al Pla de Barris.


Serra també ha explicat que en l'arranjament d'aquests carrers s'intentarà soterrar les línies elèctriques i telefòniques. Precisament, un dels projectes que ja s'estan urbanitzant amb els ajuts de la Llei de Barris, els carrers Doctor Modrego i Passatge del Pi, també compta amb el soterrament de les línies, que inicialment no estava previst. Això es deu a què l'equip de govern assegura que està aconseguint estalviar en la majoria de projectes que està duent a terme dins dels ajuts entre un 10 i un 15% gràcies a l'optimització dels projectes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.