ERC i ICV-EUiA reclamen a Recoder que pengi la bandera de l'arc de Sant Martí el Dia de l'Orgull Gai


Temes relacionats

ICV-EUiA i l'Ateneu celebren el Dia de l'Orgull Gai amb la bandera de l'Arc de Sant Martí (29/jun/08)

Polèmica al ple per una moció alternativa de l'equip de govern a un text d'ICV-EUiA i ERC sobre el reconeixement gai (17/jun/08)

ERC i ICV demanen al consistori que se sumi al Dia de l'Orgull Gai (10/jun/08)


  • Comparteix:

Moment d'entrega de la bandera gai al registre de l'Ajuntament

Moment d'entrega de la bandera gai al registre de l'Ajuntament

ERC i ICV-EUiA demanen a l'alcalde que pengi la bandera de l'Arc de Sant Martí el Dia de l'Orgull Gai. Els dos grups municipals presentaran una moció al ple municipal d'aquest dilluns perquè l'equip de govern engegui tot un seguit d'accions basades en la igualtat i la normalització del col·lectiu homosexual, bisexual i transsexual. Entre les diferents mesures, ERC i ICV-EUiA demanen que es posi en marxa un protocol d'actuació a les escoles públiques perquè l'ensenyament contempli aquests col·lectius i es visualitzi la seva presència a la ciutat.

Amb la moció que presentaran al ple d'aquest dilluns, ERC i ICV-EUiA sol·liciten que es creiï un protocol d'actuació a les escoles públiques per fomentar l'ensenyament igualitari i evitar casos d'assetjament per qüestions d'identitat sexual. Els grups municipals també demanen que es pengi la bandera de l'Arc de Sant Martí el Dia de l'Orgull Gai, que se celebra el 28 de juny, i que Sant Cugat es declari 'ciutat contra l'homofòbia'.

L'objectiu d'aquestes mesures és que es normalitzi la presència del col·lectiu homosexual, transsexual i bisexual a Sant Cugat, i també que es detectin i solucionin els conflictes discriminatoris d'orientació sexual.

El regidor d'ERC Toni Ramon explica els motius pels quals presenten aquesta moció.

Toni Ramon

No hem vist cap acció de l'Ajuntament dirigida a la normalització d'aquest col·lectiu. Tampoc hem vist cap acció del departament d'Educació dirigida a l'atenció d'aquest col·lectiu en edat adolescent.


ERC i ICV-EUiA ja han demanat en ocasions anteriors que l'Ajuntament se sumi al Dia de l'Orgull Gai i que s'apliquin mesures igualitàries cap al col·lectiu homosexual, bisexual i transsexual.



El secretari municipal d'ICV-EUiA, Ramon Gutiérrez, ha destacat que aquesta moció busca una resposta diferent a la que va pronunciar l'equip de govern davant una moció semblant presentada l'any passat.

Ramon Gutiérrez

Ja que l'any passat ens van posar aquesta excusa presentant una moció alternativa, aquest any volem que l'equip de govern afronti el debat i la presentació de la moció.




El Dia de l'Orgull Gai se celebra el 28 de juny. La diada commemora la revolta d'un grup de gais, lesbianes i transsexuals contra la policia de Nova York arran d'unes detencions motivades per l'orientació sexual dels afectats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.