La JSC confia que la victòria electoral de l'esquerra posarà les bases per redreçar El Salvador


  • Comparteix:

Mario Gutiérrez durant la roda de premsa prèvia a la xerrada

Mario Gutiérrez durant la roda de premsa prèvia a la xerrada

La JSC, la branca juvenil del PSC, ha explicat al Casal de Joves TorreBlanca les experiències de les dues setmanes que dos dels seus membres han viscut durant les eleccions del març passat a El Salvador. La delegació catalana s'hi va desplaçar per observar tot el procés democràtic que ha portat per primera vegada un partit d'esquerra, el Frente Farabundo Martí para la Liberación Nacional (FMLN), al poder. De la mà del president electe, Mauricio Funes, els joves socialistes confien que el país podrà endegar polítiques de justícia social.

El secretari d'organització d'Avalot de Catalunya, José García, i el secretari d'organització local de la JSC, Mario Gutiérrez, han repassat les vivències que han experimentat la quinzena de dies que han entrat en contacte amb el poble salvadorenc i les diferents organitzacions polítiques i socials.

Gutiérrez ha dit que hi ha hagut molts indicis d'irregularitats en favor de la dreta que cal solucionar.

Mario Gutiérrez

No podem dir que hagi estat un frau complet però si que hi ha molts indicis d'irregularitats per solucionar. Ara és una oportunitat de l'esquerra per acabar amb les polítiques enfocades a l'oligarquia de dretes.


Tots dos consideren que amb aquest triomf de Funes s'obre un període de grans expectatives per la població més desafavorida. En aquest sentit, afirmen que cal acabar amb l'evasió fiscal per part de l'oligarquia local que representa el 60% del PIB nacional.

Una de les claus del canvi polític ha estat, segons han dit, en el vot massiu de la població, que ha fregat el 55%, i que ha permès minimitzar diferents irregularitats com el vot de persones mortes, el vot d'estrangers o la compra directa del vot en els mateixos col·legis electorals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.