Llum verda del ple al Pla Local d'Innovació


Temes relacionats

El Pla Local d'Innovació completa el procés participatiu i entra en fase de redacció ( 6/feb/09)

Pluja d'idees al Trade Center per omplir de contingut el Pla Local d'Innovació ( 3/des/08)

Comença el procés participatiu per al Pla Local d'Innovació ( 2/des/08)

S'obre un procés participatiu per elaborar un pla d'innovació per a la ciutat (25/nov/08)


  • Comparteix:

Imatge d'un dels tallers d'innovació del procés participatiu

Imatge d'un dels tallers d'innovació del procés participatiu

El medi ambient, i el coneixement i la comunicació són les principals prioritats del Pla Local d'Innovació 2009-2012, aprovat al plenari municipal amb el suport de tots els grups polítics. El document és un full de ruta per als propers quatre anys perquè la ciutat sigui pionera en aquests dos àmbits. El pla s'ha elaborat amb l'ajut de les aportacions dels santcugatencs i dels partits de l'oposició a través d'un procés participatiu endegat el novembre passat.

El Pla Local d'Innovació vol ser una guia per determinar les línies d'actuació en matèria d'innovació a la ciutat i especifica dos àmbits, que coincideixen amb els que es consideren els trets diferencials de la ciutat: el medi ambient i l'economia del coneixement.

El regidor de Comunicació, Serveis Interns i Innovació, Jordi Puigneró, explica els motius pels quals la ciutat s'ha d'especialitzar en aquests sectors.

Jordi Puigneró

Som una ciutat que té el nombre d'arbres urbans per habitant més gran de Catalunya, tenim parcs i som líders en diversos indicadors tecnològics. Per tant, tenim reptes a afrontar en aquests àmbits.



Tot i votar a favor de la proposta, el regidor socialista Ferran Villaseñor ha demanat a l'equip de govern que el pla no quedi en un calaix.

Ferran Villaseñor

Esperem que el pla no quedi en calaix i en una acció publicitària.


Per elaborar el pla i determinar els dos àmbits d'actuació, l'àrea d'Innovació de l'Ajuntament va posar en marxa un procés de participació que ha comptat amb diversos tallers i un espai virtual 2.0, Fit.santcugat.cat, amb 'posts' dels santcugatencs i les entitats, comentaris i articles entorn de la matèria.

El període patricipatiu també s'ha nodrit del Fòrum d'Innovació Tecnològica que va tenir lloc el desembre passat. A més, des del febrer, el consistori envia un butlletí electrònic a diversos subscriptors sobre el Pla Local d'Innovació cada 15 dies que, un cop aprovat, se seguirà enviant però amb una periodicitat mensual.

Alguns dels projectes que materialitzen aquest pla són el canal YouTube Sant Cugat, la nova televisió per internet del grup Cugat.cat, Cugat Tv, fer arribar la fibra òptica a tots els equipaments municipals i a les llars de la ciutat i l'accés wi-fi als edificis municipals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.