Sant Cugat es planteja implantar zona verda d'aparcament per reduir l'impacte d'Esade a la mobilitat


Temes relacionats

ERC proposa l'àrea verda a l'Eixample Sud i Torre Blanca per reduir l'impacte d'Esade (10/jun/09)

S'habilitarà una parada davant d'Esade pel bus que va fins al centre d'estudis ( 4/feb/09)

Esade començarà les classes una hora abans del previst per evitar el col·lapse viari (19/nov/08)

Rebutjada la primera proposta de mobilitat d'Esade (17/set/08)

El PSC demana un pla de mobilitat específic per a l'arribada d'Esade (31/gen/08)


  • Comparteix:

Entrada del centre d'Esade

Entrada del centre d'Esade

Sant Cugat estudiarà la implantació de l'àrea verda d'aparcament als barris de l'Eixample Sud i Torreblanca per reduir l'impacte del campus Esade a la mobilitat. En una declaració institucional, l'Ajuntament també es compromet a instar Esade a promoure 'encara més' entre els seus estudiants l'ús del transport públic i el pàrquing privat del centre universitari.

La declaració institucional, sorgida d'una moció inicial d'ERC, reconeix que l'arribada d'Esade ha saturat l'aparcament a l'Eixample Sud i Torreblanca, i ha afectat 'greument' la qualitat de vida dels residents de la zona. A més, també lamenta que el servei d'autobús llançadora està 'pràcticament buit tot el dia' i que l'ocupació del pàrquing privat d'Esade sigui molt baixa.

El portaveu d'ERC, Raül Grangé, exposa les propostes per solucionar el problema.

Raül Grangé

Cal estudiar la problemàtica per analitzar la implantació de la zona verda d'aparcament als barris de l'Eixample Sud i Torreblanca.


La declaració recull estudiar la viabilitat d'estendre l'àrea verda d'aparcament a altres barris amb problemàtiques de mobilitat similars.

En el torn de precs i preguntes, el portaveu del PSC, Salvador Gausa, ha reclamat la convocatòria urgent de la comissió de mobilitat després de l'aprovació de la declaració institucional. Gausa n'explica els motius.

Salvador Gausa

A la moció a la qual l'equip de govern dóna suport es diu que Esade ha afectat la qualitat de vida dels residents i que hi ha mesures que no funcionen.


La tinenta d'alcalde de Mobilitat, Marta Subirà, ha respost a Gausa que, malgrat donar suport a la declaració institucional, l'equip de govern està en desacord amb la idea que l'arribada d'Esade ha perjudicat la qualitat de vida dels residents als barris de Torreblanca i l'Eixample Sud. Subirà ha atribuït aquesta incongruència a la celeritat amb què s'ha negociat el contingut de la declaració amb ERC i, per això, ha matisat el posicionament de l'equip de govern.

Marta Subirà

Ni a nivel de mobilitat ni d'aparcamet Esade afecta la qualitat de vida dels residents.


Subirà sí que ha admès que mesures del Pla de Mobilitat per l'arribada d'Esade com la nova línia d'autobús i el pàrquing privat no han funcionat fins ara.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Qui es creia que alumnes que viatgen en Audis agafarien l'autobús? Ens prenen per imbècils, els polítics?

Creapeles. Enviat el 16/jun/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.