Els usuaris del SOM tindran facilitats per compatibilitzar formació ocupacional i vida familiar


Temes relacionats

ERC demana a l'equip de govern que prioritzi les polítiques d'ocupació en temps de crisi ( 3/jun/09)


  • Comparteix:

El ple rebutja la creació d'un servei de canguratge al SOM

El ple rebutja la creació d'un servei de canguratge al SOM

L'Ajuntament oferirà un servei de canguratge als usuaris amb fills menors de tres anys del Servei d'Ocupació Municipal (SOM) gràcies a una subvenció del Consorci d'Ocupació i Promoció Econòmica del Vallès Occidental (COPEVO). Les ajudes també es destinaran a despeses de menjadors i personal a domicili per a persones dependents, entre altres. Ho ha explicat la tinenta d'alcalde de Serveis Socials en resposta a una demanda d'ERC per crear un servei universal de guarderia al SOM.

ERC ha presentat una moció al ple municipal d'aquest dilluns perquè creu que un sector de la població no pot participar al SOM perquè s'ha de fer càrrec dels fills. La iniciativa ha rebut el suport d'ICV-EUiA i el PSC, que han argumentant que, en moments de crisi, una mesura com aquesta és molt necessària.

El regidor d'ERC Toni Ramon exposa els motius de la moció.

Toni Ramon

Els serveis de polítiques actives del SOM han d'estar oberts a tota la població. Cap persona s'ha de veure privada d'utilitzar aquests serveis per haver de fer-se càrrec dels fills.


Per la seva banda, l'equip de govern ha rebutjat la moció perquè diu que aquest servei ja es contempla en el projecte de promoció de la conciliació de la vida laboral, personal i familiar. Aquesta iniciativa compta amb una subvenció de més de 7.000 euros que es destinarà, prèvia acreditació de Serveis Socials, a serveis de guarderia, despeses de menjadors i personal a domicili per a persones dependents, entre altres. La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Carmela Fortuny, diu que aquestes mesures van més enllà de la proposta republicana.

En aquest sentit, Fortuny ha argumentat que no és necessària una moció com la d'ERC perquè el servei de canguratge ja està planificat.

Carmela Fortuny

No consensuarem mocions de serveis que ja estan planificats. Estem treballant intensament per l'agilitat dels serveis socials.





ERC ha lamentat que l'equip de govern no mostrés cap interès per aconseguir un acord comú sobre aquesta moció després de deixar-la sobre la taula al ple passat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.