CpC porta avui a debat una proposta de llei electoral de Catalunya

La llei vol incrementar la participació ciutadana

Política

Publicat el 2/jul/09 per Josep Gimeno / Cristina Solias

Ciutadans pel Canvi (CpC) organitza aquest dijous un acte-debat sobre la iniciativa legislativa popular que impulsa per elaborar una llei electoral de Catalunya. El catedràtic de Ciencia Política i redactor del text que proposa CpC, Jordi Capó, serà el ponent de l'acte. El debat tindrà lloc a les vuit del vespre a la Casa de Cultura.

CpC defensa una llei electoral que introduiria diverses variacions en l'actual sistema. La plataforma proposa que aquesta norma garanteixi a la ciutadania que el seu vot té un valor similar, independentment de la població de Catalunya on resideixi, i llistes electorals desbloquejades. El text també defensa que el Parlament tingui un nombre d'escons variables segons l'índex de participació i que es passi de les actuals quatre circumscripcions provincials a set circumscripcions, corresponents a les set vegueries catalanes.

El coordinador de la plataforma a Sant Cugat, Àlvar Roda, explica l'objectiu que tindrà l'acte-debat d'aquest dijous.

Àlvar Roda

Apropar la ciutadania a la política i informar la gent del que es pot fer al Parlament. Catalunya necessita unes lleis pròpies i no pot ser que cada partit vagi a la seva en temes de 'fer país'.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Per fer arribar aquesta proposta al Parlament, CpC ha impulsat una iniciativa legislativa popular, una actuació ciutadana que permet proposar lleis perquè es debatin a l'hemicicle si rep un suport mínim de 50.000 signatures.



Roda destaca també les xifres de signatures recollides a la ciutat.

Àlvar Roda

A Sant Cugat s'han recollit prop de 500 o 600 signatures amb una taula divulgativa a Quatre Cantons i mitjançant els membres de CpC. En total ja estem a punt d'arribar a les 50.000 signatues.

Your browser doesn’t support HTML5 audio








L'acte-debat tindrà lloc aquest dijous a les vuit del vespre a la Casa de Cultura.