ICV acusa l'equip de govern d'incomplir la moció de compra verda dos anys després d'aprovar-la


Temes relacionats

L'Ajuntament es compromet a adoptar criteris ambientals en els concursos i operacions de compra (20/jun/06)


  • Comparteix:

El portaveu d'ICV, Xavier Boix, a l'esquerra

El portaveu d'ICV, Xavier Boix, a l'esquerra

ICV-EUiA denuncia que l'equip de govern no aplica la compra verda dos anys després de l'aprovació d'una moció dels ecosocialistes que ho acordava. La formació anuncia que tornarà a portar la proposta al proper ple per forçar un nou compromís del govern municipal. La compra verda pretén que es tinguin en compte criteris mediambientals a l'hora de convocar concursos públics d'adquisició de productes i serveis.

La moció, aprovada al juny del 2006 per unanimitat després d'incorporar esmenes de l'equip de govern, acordava introduir criteris de compra verda en tots els plecs de condicions dels concursos públics de l'Ajuntament d'adquisició de productes i serveis. També comprometia el consistori a formar els treballadors municipals en la compra verda i a crear un grup de treball específic sobre aquest tema dins la Comissió de Seguiment de l'Agenda 21.

ICV-EUiA denuncia que cap d'aquests acords s'ha fet realitat dos anys després, i que l'únic aspecte de la moció que s'ha aplicat és la introducció de mecanismes per garantir la reducció i el reciclatge de residus a tots els departaments de l'Ajuntament.

Ho ha dit el portaveu ecosocialista, Xavier Boix.

Xavier Boix

S'ha fet alguns esforços interns pel que fa als residus però encara manquen consignes clares sobretot pel que fa als criteris de compra.




Boix anuncia que en el proper ple la formació ecosocialista denunciarà públicament aquest incompliment per forçar un nou compromís de l'equip de govern.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.