Cecot no donarà suport al finançament si no s'explica d'on surt la xifra


  • Comparteix:

Seu de Cecot, a Terrassa

Seu de Cecot, a Terrassa

La patronal Cecot ha anunciat que no donarà suport al pacte pel finançament de Catalunya si els polítics no expliquen el context del pacte i l'origen de la xifra final, que encara no s'ha donat a conèixer. Segons Cecot, per donar suport al pacte cal explicar les conseqüències que tindrà per a la ciutadania.

Cecot demana que tant els polítics estatals com catalans donin a conèixer les bases sobre les quals s'estan calculant les xifres. Segons la patronal, aquesta informació és necessària per valorar si l'acord és positiu o negatiu per als ciutadans i per al teixit empresarial.

El president de Cecot, Antoni Abad, ha avançat que la patronal no es deixarà 'enlluernar' per la xifra final. En aquest sentit, Abad ha reclamat que la classe política responsable de l'acord expliqui aspectes com l'origen dels càlculs, l'afectació en el dèficit i si s'adequa al termes fixats per l'Estatut.

De la mateixa manera, la patronal ha demanat que s'anunciï la nova priorització de les inversions, segons els nous recursos que aportarà l'acord.

Tot i reconèixer que l'acord és un primer pas, Abad ha recordat que l'objectiu 'més desitjable' és el concert econòmic, com en el cas de Navarra.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.