PSC, ICV i ERC fan pinya a Sant Cugat a favor del nou pacte de finançament


Temes relacionats

Manel Sánchez (FAV): 'L'acord de finançament és un nou 'cafè per a tothom' (15/jul/09)

Recoder critica el nou finançament per 'insuficient' i per 'incomplir l'Estatut' (14/jul/09)

El PSC es felicita pel pacte de finançament entre el Govern i Madrid (14/jul/09)

Cecot no donarà suport al finançament si no s'explica d'on surt la xifra (14/jul/09)


  • Comparteix:

Els tertulians, a l'estudi Ramon Barnils

Els tertulians, a l'estudi Ramon Barnils

Desacord entre els partits sobre com s'ha de valorar el nou sistema de finançament per Catalunya pactat entre el govern estatal i la Generalitat. Durant una tertúlia a Cugat ràdio, els representants dels partits han escenificat el mateix desacord que s'ha mostrat a la cúpula dels partits. El PSC, ICV i ERC asseguren que el nou model és el millor possible, CiU afirma que incompleix l'Estatut i el PP considera que augmentarà el deute públic.

CiU es mostra obertament contrària al nou model. Segons el seu representant a la tertúlia, el regidor Jordi Puigneró, el nou finançament incompleix el que diu l'Estatut. Segons Puigneró, és 'greu' que el govern de la Generalitat accepti incomplir el text estatutari.

Jordi Puigneró

El més greu és que el govern de la Generalitat accepti un acord que incompleix l'Estatut. És un precedent preocupant.




Des del PSC, Ferran Villaseñor s'ha mostrat molt satisfet de l'acord, afirmant que la nova xifra multiplica per vuit la que CiU i el PP van pactar l'any 2001. Així ho ha dit el primer secretari de la formació.

Ferran Villaseñor

Per primera vegada estarem per sobre de la mitjana i es corregiran dèficits històrics que CiU ha avalat durant 23 anys.




El representant d'ERC, Marcel Coderch, assegura que és molt difícil establir què diu exactament l'Estatut, ja que és un text ambigu que deixa en mans de l'Estat la distribució de recursos a les autonomies. Amb tot, Coderch s'ha felicitat del nou acord considerant que és el millor possible.

Marcel Coderch

És el millor acord possible dins del marc estatutari, que per a nosaltres és insuficient.




El representant d'ICV-EUiA, Joan Calderón, ha estat el que ha posat més bona nota al nou finançament, destacant la 'fermesa' que el govern català ha mostrat durant tot el procés de negociació. Calderón ha dit que CiU s'està quedant sola.

Joan Calderón

Tots els agents socials diuen que és un bon acord. CiU està perdent la centralitat política.




El PP qüestiona que el govern estatal vulgui finançar les autonomies a partir de la creació de deute públic. La seva portaveu, Berta Rodríguez, admet que el nou finançament és bo per a Catalunya, però adverteix que s'haurà de sostenir amb més pressió fiscal.

Berta Rodríguez

És un bon finançament per a Catalunya, però com s'eixugarà el deute públic per finançar els 11.000 milions d'euros? Pujaran els impostos.




Després de l'acord anunciat aquesta setmana, el ple monogràfic al Parlament sobre el nou model de finançament s'ha avançat a la setmana que ve, els dies 22 i 23 de juliol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.