Primer pas per declarar Torre Negra sòl no urbanitzable ordinari


  • Comparteix:

L'Ajuntament iniciarà els tràmits per classificar la zona de la Torre Negra com a sòl no urbanitzable ordinari. L'equip de govern portarà al ple de dilluns l'aprovació dels estudis ambientals que verifiquen que la zona mereix ser protegida de la construcció, primer pas per a la requalificació dels terrenys després de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. A més, també es portarà a aprovació del ple la proposta de vialitat per tancar la ciutat, una altra de les mesures que reclamava aquesta sentència.

Amb aquest avanç de la modificació del PGM de Torre Negra, el consistori acata una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que anul·lava l'acord per declarar la zona com a no urbanitzable de protecció especial però que instava a requalificar-ho com a sòl no urbanitzable ordinari.

Ho explica la tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa.

Mercè Conesa

El valor paisatgístic ha estat demostrat objectivament. Procedirem a declarar Torre Negra sòl no urbanitzable ordinari.


De la mateixa manera, es passarà pel ple l'aprovació inicial de la proposta de vialitat que reclamava la sentència per tal de fer el tancament de la ciutat. La tinent d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, explica com és aquesta proposta.

Mercè Conesa

Pretén lligar la rotonda del Rotary amb la del passeig Gaudí. És una proposta que s'està ajustant i negociant.


Una vegada aprovat pel ple, els estudis estaran en exposició pública dos mesos i passaran a l'Oficina Tècnica d'Avaluació Ambiental de la Generalitat, per tal que ratifiqui l'informe.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.