Recoder: 'Defenso una manifestació unitària contra la sentència del TC, però no preventiva'


  • Comparteix:

Lluís Recoder, en una entrevista a Cugat tv

Lluís Recoder, en una entrevista a Cugat tv

L'alcalde i dirigent de CDC, Lluís Recoder, alerta que si el Tribunal Constitucional retalla l'Estatut 'el pacte constitucional que va permetre la Transició quedarà tocat de mort'. En un comunicat fet públic aquest dijous, Recoder defensa una gran manifestació unitària si la sentència del tribunal és negativa, però descarta fer-la abans de conèixer la resolució, en contra del que ha proposat el vicepresident del govern, Josep Lluís Carod-Rovira. Recoder aposta per una mobilització àmplia i no només dels que consideren Catalunya la seva nació.

Recoder no s'ha volgut mantenir al marge del debat suscitat per Pasqual Maragall, Òmnium Cultural i diversos dirigents d'ERC sobre la conveniència de convocar una manifestació de protesta contra una eventual retallada de l'Estatut per part del Tribunal Constitucional i ha fet arribar les seves reflexions personals sobre la qüestió.

Segons l'alcalde i dirigent de CDC, si la sentència del tribunal és adversa caldrà convocar una gran manifestació unitària, però en cap cas de forma 'preventiva' per pressionar els magistrats, com ha proposat el vicepresident del govern, Josep Lluís Carod-Rovira. Per Recoder, la resposta del catalanisme hauria de passar per una convocatòria que inclogui 'l'amplíssima majoria del país', i no només aquells que veuen Catalunya com la seva nació.

En aquest sentit, Recoder confia que no es repeteixi el 'mal precedent' de la mobilització del 2007 promoguda per la Plataforma pel Dret a Decidir en defensa de l'Estatut aprovat pel Parlament ja que, segons ha subratllat, en aquella manifestació només hi era representada 'una part de Catalunya'.

Segons l'alcalde, si Catalunya es manté unida com a poble es provocarà 'por a Madrid', però ha afegit que en aquest escenari el PSC hauria 'd'escollir de nou entre Catalunya i el PSOE'. També ha advertit a ERC que el seu paper és clau en la batalla de l'Estatut, ja que si renuncien a defensar-lo no podran justificar-se davant l'electorat nacionalista. De tota manera, Recoder ha donat per descomptat que CiU sortirà al carrer encara que es quedi sola.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Manifestaciò es el minim que es pot fer si es rebutja l'acord actual.Estem farts del imperialisme "Español". La España de los toros y la pandereta.

Quim. Enviat el 21/ago/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.