PSC, CiU i ICV-EUiA rebutgen la manifestació preventiva per la sentència del TC


  • Comparteix:

Fa tres anys que els magistrats del TC deliberen sobre el recurs a l'Estatut

Fa tres anys que els magistrats del TC deliberen sobre el recurs a l'Estatut

Els portaveus municipals del PSC, CiU i ICV-EUiA rebutgen la manifestació preventiva proposada per Òmnium Cultural i el vicepresident del govern, el republicà Josep Lluís Carod-Rovira, com a mesura de pressió als magistrats del Tribunal Constitucional. Les tres formacions aposten per pactar una resposta conjunta un cop coneguda la resolució de l'Alt Tribunal.

Pel portaveu del PSC, Salvador Gausa, parlar de mobilitzacions abans de conèixer el contingut de la sentència -com la que s'ha proposat per l'Onze de Setembre- és generar polèmiques artificials.

Salvador Gausa

Em sembla una polèmica artificial començar a parlar sobre una hipotètica sentència quan no hi ha cap text a sobre de la taula.


En la mateixa línia, CiU aposta per esperar a conèixer la sentència del Tribunal Constitucional abans de tirar endavant mobilitzacions. El portaveu municipal de la federació, Joan Recasens, considera inútil una convocatòria preventiva.

Joan Recasens

Qualsevol reacció que s'hagi de prendre ha de ser després, ja que les mesures preventives no aportaran res en aquest cas.


ICV-EUiA remarca, de la seva banda, la lentitud amb què el Tribunal Constitucional està elaborant la sentència sobre el recurs d'inconstitucionalitat de l'Estatut. El portaveu ecosocialista, Xavier Boix, continua posant la publicació de la sentència com a punt de partida a una acció de protesta que, segons diu, hauria de ser el màxim d'unitària.

Xavier Boix

En cas que la sentència sigui desfavorable a l'Estatut caldrà decidir què és el que s'ha de fer entre el màxim de partits.



Recordem que el vicepresident del govern, Josep Lluís Carod-Rovira, va proposar una acció de protesta preventiva contra la possible retallada de l'Estatut per part del Tribunal Constitucional. De la seva banda, el president de la Generalitat, José Montilla, s'ha mostrat contrari a aquesta postura, que no és l'oficial de la direcció d'ERC.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.