El president d'ERC veu compatibles la manifestació preventiva de Carod i la posterior a la sentència


Temes relacionats

PSC, CiU i ICV-EUiA rebutgen la manifestació preventiva per la sentència del TC (22/ago/09)

El PP, en contra de qualsevol forma de condicionament al Constitucional (22/ago/09)

Recoder: 'Defenso una manifestació unitària contra la sentència del TC, però no preventiva' (21/ago/09)


  • Comparteix:

Andreu Freixes, president local d'ERC

Andreu Freixes, president local d'ERC

El president de la secció local d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Andreu Freixes, veu compatible mobilitzar-se contra la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut abans i després de conèixer la decisió dels magistrats. D'aquesta manera, Freixes dóna per bona la proposta de Carod-Rovira, que és partidari d'una manifestació preventiva l'Onze de Setembre, i també la posició oficial de la direcció d'ERC, que descarta aquesta opció.

Són declaracions del president local d'ERC, Andreu Freixes, a Cugat.cat.

Andreu Freixes

La proposta de Carod-Rovira no és incompatible amb manifestar-se després de la sentència. Les protestes poden passar per una manifestació o altres fórmules de pressió.



Freixes defensa la legitimitat de les protestes, siguin quines siguin, per denunciar els dèficits democràtics d'un estat en què el Tribunal Constitucional pot retallar l'Estatut aprovat per les institucions i la ciutadania. El republicà afirma que això només serveix per allunyar encara més un futur enteniment polític entre Catalunya i l'Estat espanyol.

Andreu Freixes

El fet que l'Estatut hagi de ser aprovat pel Tribunal Constitucional reforça la necessitat de buscar una sortida definitiva a la gàbia en la qual ens té l'Estat espanyol.


Recordem que els dirigents nacionals d'ERC han proposat aquests dies diverses possibles respostes a una sentència adversa del Tribunal Constitucional. El vicepresident del govern, Josep Lluís Carod-Rovira, va apostar per manifestar-se preventivament, durant la Diada de l'Onze de Setembre, mentre que la direcció del partit proposa fer-ho un cop es conegui el contingut de la sentència.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.