Joly aposta per abandonar els criteris polítics en la selecció dels directius públics

Jordi Joly, en una imatge d'arxiu

Política

Publicat el 4/set/09 per Miquel Herrada / Oriol Sumsi

Jordi Joly (CiU) reclama a les administracions que prioritzin els mèrits executius en detriment de les afinitats polítiques a l'hora de triar els directius públics. En un article al seu blog personal, el tinent d'alcalde d'Economia afirma que l'actual prevalença de la confiança política fa que el mercat de càrrecs públics sigui ineficient, gens transparent i poc competitiu.

En l'últim article del seu blog, el tinent d'alcalde d'Economia, Jordi Joly, afirma que les administracions públiques s'haurien de regir pels mateixos criteris d'eficiència que les empreses, i considera que els millors directius de l'empresa privada haurien de poder treballar en el sector públic. D'aquesta manera, se'ls podria exigir els mateixos graus de coneixement i de responsabilitats i se'ls podria remunerar 'de forma anàloga'.

Joly lamenta que molts càrrecs públics 'es veuen arrossegats per la desídia' per culpa d'una 'direcció obsoleta', basada en la 'confiança política' en comptes de la 'confiança executiva', que és la que considera que hauria de prevaldre en l'elecció dels càrrecs públics. Segons el titular d'Economia, 'la prevalència de la confiança política genera un mercat de directius ineficient, gens transparent ni competitiu'.