Suport d'entitats nacionalistes i independentistes a una consulta sobre l'autodeterminació


Temes relacionats

Recoder votaria 'a favor que Catalunya pogués escriure el seu futur lliurement' en la consulta d'Arenys ( 9/set/09)

Els santcugatencs opinen sobre el referèndum d'Arenys i la proposta de fer-lo també a Sant Cugat ( 9/set/09)

Poc suport dels partits a la proposta d'ERC de convocar una consulta sobre la independència ( 8/set/09)

ERC proposa fer a Sant Cugat un referèndum per la independència com el d'Arenys de Munt ( 7/set/09)


  • Comparteix:

Aquestes entitats defensen el dret d'expressar la seva opinió en una consulta

Aquestes entitats defensen el dret d'expressar la seva opinió en una consulta

Les associacions nacionalistes i independentistes consultades per Cugat.cat donen suport a la possibilitat d'organitzar una consulta sobre la independència de Catalunya a Sant Cugat. La CUP, l'Assemblea de Joves (AJSC), la Plataforma pel Dret de Decidir i Òmnium Cultural es mostren disposats treballar perquè la proposta llençada per ERC sigui una realitat.

En una junta celebrada aquest dilluns, Òmnium Cultural ha decidit donar suport a la proposta d'organtizar la consulta. El president de l'associació local, Joan Franquesa, defensa que la iniciativa sigui el més transversal possible i que no la capitalitzi una sola entitat.

Joan Franquesa

No voldríem que la proposta sigui patrimoni d'un sol grup o partit. Òmnium Cultural es mostra disposat a tirar del carro.



La CUP assegura que farà tot el possible perquè la consulta sigui una realitat a Sant Cugat. Escoltem el membre de la formació Guim Pros.

Guim Pros

Ens sembla perfecte que es facin referèndums a tots els pobles dels Països Catalans i treballarem per fer-lo a Sant Cugat.


Una altra de les entitats que ha mostrat el seu suport a la proposta d'ERC és l'Assemblea de Joves de Sant Cugat (AJSC). Un dels seus membres, Marçal Pla, ha assegurat que és el moment de sumar esforços de les entitats independentistes.

Marçal Pla

Veiem amb bons ulls la proposta d'ERC. Donaríem total suport. Ha de sumar les màximes complicitats possibles: la societat està preparada per a una consulta així.


El membre de la Plataforma pel Dret a Decidir Joan Contijoch considera aquesta consulta una manera d'exercir el dret a l'opinió. Tot i això, creu que sense el suport de l'Ajuntament serà difícil materialitzar la iniciativa.

Joan Contijoch

Ho hem comentat diverses persones i hem de veure si és factible. És evident que perquè pugui fer-se realitat necessita el suport de l'Ajuntament.




Tal com va avançar a Cugat.cat, ERC ja ha obert converses amb entitats i partits polítics de la ciutat per organitzar un referèndum sobre l'autodeterminació de Catalunya a Sant Cugat.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Tots junts ho aconseguirem. No cal que perdeu el temps amb CIU, tireu per el dret.

joanet II. Enviat el 9/set/09


Tirem endavant, insistim, parlem, convencem,... tot és possible. Les associacions ho veuen bé, els ciutadans comencem a obrir els ulls. Partits feu-vos la idea, cal canviar el discurs. No val la Catalunya sotmesa. Analitzem els nostres defectes i en sortirem.

Jaume Carrera. Enviat el 9/set/09


Sobta que ERC faci aquesta mena propostes, mentre comparteix govern amb aquells que estan fent tot el possible per impedir-les des de Madrid. Esperem que no sigui una estrategia electoral per desviar l'atenció de la seva militancia davant els corrents crítics sorgits dins ERC.

Trudegarda. Enviat el 9/set/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.