El Consell de la Vila de Valldoreix ja és una realitat


Temes relacionats

El nou Consell de la Vila de Valldoreix proposarà els usos de la masia de Can Monmany (11/nov/08)

L'òrgan de participació ciutadana de Valldoreix serà una realitat a principis de l'any vinent (10/oct/08)

Valldoreix debat avui la creació d'un òrgan de participació ciutadana per al territori ( 9/oct/08)

Valldoreix tindrà un òrgan de participació ciutadana (18/jul/08)

La junta de veïns de Valldoreix debat avui la creació d'un consell de participació ciutadana (17/jul/08)


  • Comparteix:

La nova centralitat de Valldoreix, l'aparcament de l'estació, l'àrea verda del territori i els usos de l'equipament de Can Monmany són algunes de les primeres qüestions que debatrà l'òrgan de participació ciutadana de Valldoreix. L'anomenat Consell de la Vila s'ha constituït aquest dimarts amb 40 veïns, representants de l'equip de govern i tècnics de participació de l'EMD amb l'objectiu de ser un punt de trobada entre el govern i la ciutadania.

L'octubre de l'any passat, la junta de veïns de l'EMD va donar llum verda per unanimitat a la creació d'un òrgan de participació ciutadana que aquest dimarts ha vist la llum per primer cop. Es tracta de 40 veïns i veïnes que conformen el Consell de la Vila, un òrgan que també compta amb els nou representants de l'equip de govern i tècnics de l'EMD.

En total, es van presentar 51 candidats a ser membres del consell. D'aquests, set han estat descartats per diversos motius, 40 conformen l'òrgan i quatre són substituts dels membres actuals. Els escollits han d'haver rebut l'aval d'alguna entitat de Valldoreix o presentat una quinzena de signatures de veïns.

El reglament del nou òrgan encara no està aprovat, ja que ho ha de fer el mateix consell, però sí que hi ha una proposta de reglament elaborada per una comissió de l'EMD. Segons aquesta, el consell es dividiria en tres òrgans: un dedicat als serveis a les persones, l'altre als serveis urbans i un tercer a la promoció econòmica, i es reuniria trimestralment.

L'òrgan de participació ciutadana iniciarà la seva activitat proposant espais que hauria d'incloure la nova centralitat, propostes per a l'edificació i la tipologia de l'aparcament de l'estació, per a la millora de l'àrea verda del territori i usos per a l'equipament de Can Monmany. A més, tal com explica la presidenta de l'EMD, Montserrat Turu, també ha d'aprovar el reglament de participació ciutadana de l'ens.

Montserrat Turu

La centralitat, el pla de mobilitat i l'aprovació del reglament del consell són alguns dels temes prioritaris.


L'habitatge de protecció oficial de territori, el pla de mobilitat, l'arranjament de la riera i el mercadet setmanal de Valldoreix també seran qüestions que l'ens portarà a debat en les seves reunions. En molts casos, les propostes del consell no seran vinculants, però el vocal de Participació Ciutadana, Joan Gaya, creu que poden influir a l'hora de modificar o incrementar partides del pressupost municipal en alguns temes.

Joan Gaya

Poden ser decisius els consells? No, però poden incidir en petites partides del pressupost amb el temps.


El consell s'ha reunit per primer cop aquest dimarts a la Nau de Cultura de Valldoreix, on s'han lliurat les credencials als membres de l'ens i el govern de l'EMD ha explicat les funcions i el funcionament de l'òrgan de participació.

La propera reunió del consell per parlar del reglament serà a principis d'octubre i la següent al novembre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.