Cinc immigrants exposen la seva visió sobre Catalunya i el catalanisme abans de l'Onze de Setembre

Política

Publicat el 11/set/09 per Adria Claramunt

Un nord-americà, una dominicana, un africà, una francesa i una franco-suïssa, tots ells catalans d'adopció, han explicat la seva visió del fet català i com ha estat la seva experiència com a immigrants a Catalunya. Tots ells han explicat en una taula rodona com van trobar-se amb una realitat nacional que la majoria d'immigrants desconeixen i com viuen també la dicotomia Catalunya-Espanya. L'acte ha estat organitzat per la Fundació Catalanista Demòcrata Ramon Trias Fargas, vinculada a Coverngència Democràtica (CDC).

La taula rodona celebrada al claustre del Monestir aquest dijous al vespre ha estat un dels actes que organitza la fundació amb l'objectiu de cohesionar la societat catalana, integrant i apropant catalans de soca-rel, immigrants de la resta de l'Estat espanyol i immigrants d'arreu del món.

El cap de comissió de ciutadania, diversitat i identitats de l'entitat organitzadora, Brahim Yabeed, d'origen africà, ha explicat que cal continuar fent 'pedagogia entre veïns'. Són declaracions a Cugat.cat.

Brahim Yaabed

El que nosaltres fem és portar una mostra d'aquesta pedagogia que cal fer entre les persones que convivim aquí per arribar a una societat cohesionada.

Your browser doesn’t support HTML5 audio






L'escriptor nord-americà afincat a Sant Cugat Sam Abrams, la dominicana Tania Medina, la francesa Françoise Forcuit Manon i la franco-suïssa Julie Cantalou han explicat la seva arribada a Catalunya i la seva visió com a catalans d'adopció de la realitat nacional catalana.

La trobada, sota el títol 'Una mirada exòtica del catalanisme', ha comptat amb la presència del director de la fundació, Agustí Colomines, i de l'alcalde, Lluís Recoder, que han inaugurat l'esdeveniment, així com de diversos regidors de la ciutat.