Sant Cugat commemora la Diada Nacional amb la vista posada a la consulta d'Arenys de Munt


  • Comparteix:

Moment de l'ofrena institucional

Moment de l'ofrena institucional

La sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut i la consulta d'Arenys de Munt han centrat els discursos polítics de la Diada Nacional de Catalunya a Sant Cugat. CiU i ERC han defensat que el poble català pugui decidir lliurement la seva relació amb Espanya. El PSC i ICV-EUiA han apostat pel desplegament íntegre de l'Estatut, aprovat en referèndum per la ciutadania. El PP, de la seva banda, ha demanat centrar-se en qüestions realment importants com la crisi econòmica. Mira aquest reportatge a Cugat tv

En nom de CiU, el regidor Jordi Puigneró ha apostat perquè Catalunya abandoni la seva 'extrema dependència' d'Espanya. Segons Puigneró, la consulta d'Arenys de Munt ha demostrat una vegada més que això només ho poden fer les forces nacionalistes.

Jordi Puigneró

O ho fa el nacionalisme català o no ho farà ningú. Mentre els constitucionalistes defensen el dret a decidir d'Espanya, nosaltres defensem el dret de la nostra nació.


El primer secretari del PSC, Ferran Villaseñor, ha fet un discurs en positiu i ha demanat que s'abandoni el victimisme dels últims anys i es doni suport al govern de la Generalitat en la defensa del compliment íntegre de l'Estatut aprovat en referèndum pel poble català.

Ferran Villaseñor

Apostem per l'Estatut, que ha rebut un suport clar dels ciutadans. La gent ho va votar i hem de defensar el seu compliment íntegre.



ICV-EUiA no ha fet discurs com la resta formacions en considerar que és la millor manera de participar en l'ofrena floral a Rafael Casanova. Tot i això, el portaveu ecosocialista, Xavier Boix, ha defensat en declaracions a Cugat.cat l'aposta per un desplegament total de l'Estatut.


Xavier Boix

El marc en el qual ens volem moure és l'actual. El poble de Catalunya ja va parlar fa tres anys amb l'Estatut.



La portaveu del PP, Berta Rodríguez, ha tret pes a les reivindicacions nacionals i ha demanat als partits catalans, i especialment al govern de la Generalitat, que se centrin en combatre la crisi econòmica.

Berta Rodríguez

Ens hem de centrar en qüestions veritablement importants, com aturar la crisi. Ara la Sharp presenta un ERO... Això és el que interessa.


Pel portaveu d'ERC, Raül Grangé, aquest Onze de Setembre té un caràcter 'especial' per la possible retallada de l'Estatut per part del Tribunal Constitucional i la reacció de l'Estat espanyol a la consulta per la independència d'Arenys de Munt. Grangé ha dit que ja és hora que el poble català pugui decidir si vol ser lliure.

Raül Grangé

El poble de Catalunya, de gran tradició democràtica, ha de ser lliure per decidir si vol canviar.


Unes 200 persones han assistit a l'ofrena floral al monument de Rafael Casanova, un acte que ha comptat amb la participació de tots els grups polítics amb representació al consistori, a més de diverses entitats i associacions de la ciutat com Òmnium Cultural, la Penya de l'Athletic de Bilbao, l'Assemblea de Joves, Castellers, la CUP i el Sant Cugat Esport a més de joventuts de partits polítics.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.