Recoder: 'Cal una reacció eficaç i no estètica si el TC retalla l'Estatut'


  • Comparteix:

L'alcalde, pronunciant el seu discurs a la plaça de Barcelona

L'alcalde, pronunciant el seu discurs a la plaça de Barcelona

L'alcalde, Lluís Recoder, aposta per una defensa de l'autogovern per sobre d'interessos partidistes si el Tribunal Constitucional (TC) retalla l'Estatut. En el discurs institucional, Recoder defensa una reacció 'eficaç i no estètica' que no serveixi per radicalitzar els convençuts, sinó per sumar més persones en la defensa de Catalunya. Mira aquest reportatge a Cugat tv

Segons Recoder, la lentitud del Tribunal Constitucional per dictar la sentència està generant una gran inquietud entre la població. En aquest sentit, l'alcalde ha advertit als magistrats del conflicte de legitimitats que poden provocar si laminen un Estatut ja retallat i diferent del que va aprovar el Parlament.

Recoder ha assegurat que Catalunya no és una comunitat autònoma més i que no acceptarà una sentència contrària als seus interessos. L'alcalde ha definit com hauria de ser la reacció del país a una retallada de l'Estatut.

Lluís Recoder

Cal una reacció eficaç i no estètica. No ens cal radicalitzar els convençuts. Hem de sumar voluntats en la causa de Catalunya.



Recoder també s'ha referit a la crisi durant el discurs. L'alcalde ha remarcat que Catalunya continua immersa en aquest context econòmic, tot i ser una situació global que alguns països ja han començat a superar. En aquest sentit, Recoder ha fet un crida als governs català i espanyol perquè prenguin mesures per solucionar els efectes al crisi.


Lluís Recoder

La profunda crisi que patim fa patir famílies. És global i els més optimsites no saben veure quan ens en sortirem.



En el discurs, Recoder no ha fet cap referència a la consulta ciutadana sobre la independència de Catalunya que se celebrarà a Arenys de Munt ni a la que proposa organitzar ERC a Sant Cugat.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Ficar-te sota al llit com has fet sempre a l'hora de defensar Catalunya. Quina pena de catalanista.

joanet II. Enviat el 12/set/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.