CiU 'acompanyarà' les entitats que convoquin la consulta sobre la independència a Sant Cugat

Montserrat Candini, al centre de la imatge (ACN)

Política

Publicat el 15/set/09 per Miquel Herrada / Acn

CiU no promourà la consulta sobre la independència que proposa ERC a Sant Cugat, però anuncia que 'acompanyarà' les entitats que la convoquin. Ho ha dit la senadora de la federació i secretària de política municipal de CDC, Montserrat Candini, a Arenys de Munt, el primer municipi català que organitza un referèndum sobiranista.

Candini ha dit que la consulta d'Arenys de Munt és una 'catarsi' i una 'expressió màxima de democràcia'. En resposta a una pregunta sobre la posició de la federació nacionalista en una possible convocatòria similar a Sant Cugat, la senadora ha dit que CiU no promourà la iniciativa però sí 'acompanyarà' les entitats que la convoquin.

Montserrat Candini

Respectem la democràcia i la llibertat. Als municipis on entitats vulguin tirar endavant la consulta, no la promourem però els acompanyarem.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Des de Sant Cugat, el portaveu municipal de CiU, Joan Recasens, ja es va mostrar favorable a una consulta d'aquestes característiques tot i que va lamentar que un partit polític -en referència a ERC- intentés treure'n rèdits polítics. De la seva banda, l'alcalde i dirigent de CDC, Lluís Recoder, va advertir que l'Ajuntament no s'implicaria en la convocatòria de la consulta perquè se situaria fora de la legalitat.