Tots els partits, tret del PP, critiquen l'escrit del Síndic sobre Torre Negra

Moment de la tertúlia

Política

Publicat el 15/set/09 per Miquel Herrada

Tots els grups polítics del consistori, excepte el PP, censuren l'escrit del Síndic de Greuges de Catalunya en què es qualifica d''obstruccionista' l'actitud de l'Ajuntament en el litigi sobre Torre Negra. CiU, PSC, ICV-EUiA i ERC coincideixen en què l'Ajuntament ha de vetllar per l'interès general, i no pels interessos particulars dels propietaris del sector. En canvi, el PP reitera que els propietaris han de ser indemnitzats per no poder urbanitzar la zona.

En una tertúlia aquest dimarts a Cugat ràdio (91.5 FM), representants de tots els grups municipals s'han pronunciat sobre l'escrit del Síndic, Rafael Ribó, que atribueix a l'Ajuntament una actitud obstruccionista i l'acusa de no complir sentències judicials en el litigi amb els propietaris de Torre Negra.

El regidor de CiU Jordi Puigneró considera que l'escrit del Síndic és 'desafortunat' i va en contra del consens polític i ciutadà sobre la protecció de Torre Negra.

Jordi Puigneró

Les paraules del Síndic són totalment desafortunades i no ajuden gens al consens polític i ciutadà per preservar Torre Negra.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





El regidor del PSC i primer secretari de la secció local, Ferran Villaseñor, assegura que el consistori està en la bona línia en aquest litigi, ja que està protegint l'interès general, i treu legitimitat al Síndic per parlar del procés jurídic que enfronta els propietaris i l'Ajuntament.

Ferran Villaseñor

Nosaltres vetllem per l'interès general. La interpretació jurídica no l'ha de fer el Síndic, sinó un jutge.

Your browser doesn’t support HTML5 audio






El regidor i president d'ICV, Joan Calderón, creu que l'interès general que suposa preservar Torre Negra s'ha de prioritzar per sobre dels interessos dels propietaris.

Joan Calderón

L'interès general està per sobre de l'interès particular d'alguns propietaris. L'expectativa d'especular no pot donar dret a compensacions.

Your browser doesn’t support HTML5 audio







El portaveu d'ERC, Raül Grangé, ha afirmat que el Síndic s'equivoca en les seves apreciacions.

Raül Grangé

Ras i curt, crec que s'equivoca absolutament. No és el mateix interessos que drets. El Síndic ha de vetllar pels drets de la ciutadania.

Your browser doesn’t support HTML5 audio






Només el PP s'ha alineat amb la posició del Síndic de Greuges de Catalunya. La seva portaveu, Berta Rodríguez, s'ha mostrat satisfeta pel contingut de l'escrit de Rafael Ribó.

Berta Rodríguez

Ens satisfà que reconegui que els propietaris han de ser compensats. Estem a favor de la protecció, però els propietaris tenen drets.

Your browser doesn’t support HTML5 audio







Els populars reclamen que l'Ajuntament faci una previsió, als pressupostos municipals, per cobrir possibles indemnitzacions als propietaris de Torre Negra. Cap sentència judicial ha establert que els propietaris del sector tinguin drets compensatoris per no poder construir en aquest sector.