ICV-EUiA demana la materialització de la policia 'de barri' a la ciutat


  • Comparteix:

Els regidors Jaume Massanés i Xavier Boix, també portaveu de la formació

Els regidors Jaume Massanés i Xavier Boix, també portaveu de la formació

ICV-EUiA reclamarà al proper ple l'obertura d'un debat sobre seguretat ciutadana al municipi i la concreció de la policia 'de barri' o de proximitat. La formació ecosocialista creu que després del desplegament dels Mossos d'Esquadra i de l'ampliació dels efectius de la policia municipal és moment d'incrementar la qualitat del servei policial enfocant la tasca dels cossos a la proximitat ciutadana. La mesura es proposarà en forma de moció al ple de dilluns que ve.

ICV-EUiA creu que la situació actual, on no hi ha urgències electorals, fa propicia l'obertura d'un debat perquè la policia local es converteixi en un cos de proximitat i perquè es posi a funcionar la policia 'de barri', és a dir, que hi hagi una persona de referència del cos a cada barri de la ciutat.

Escoltem el portaveu de la formació, Xavier Boix.

Xavier Boix

Creiem que és un bon moment per començar a treballar en un principi proposat a l'inici de mandat que era fer de la policia local una policia de proximitat.


A la moció, els ecosocialistes també demanaran més implicació dels Mossos a la ciutat i a les associacions i entitats. Aquesta demanda es traduiria, entre altres mesures, en la participació del cos policial als grups de treball de seguretat ciutadana dels districtes i barris, tal com fa la policia municipal.

La moció també recull l'adopció a la ciutat de les propostes d'adaptació d'ordenances i normatives de la Diputació de Barcelona que estableixen l'organització de la policia segons els àmbits territorials. D'aquesta manera, la formació creu que els agents han de conèixer un barri o districte determinat i que la seva tasca ha de centrar-se en aquest territori, on els veïns han de poder disposar del seu telèfon per a urgències.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.