Recoder adverteix que els ajuntaments entraran en fallida si l'Estat els redueix les aportacions


  • Comparteix:

L'alcalde i dirigent de CDC, Lluís Recoder, considera una 'frivolitat' que la ministra d'Economia, Elena Salgado, demani sacrificis financers als ajuntaments. Recoder, que presideix la Comissió de Política Municipal de Convergència, afegeix que declaracions com aquestes refermen la necessitat dels consistoris de dependre financerament de la Generalitat, i no del govern de l'Estat.

A la situació de crisi econòmica i d'un sistema de finançament local obsolet s'hi suma ara la mesura anunciada des del govern espanyol que passa per una retallada de la participació econòmica de l'Estat a les administracions locals. Per l'any 2010, l'aportació de l'Estat als municipis baixarà un 9'2% respecte l'actual exercici i suposarà una reducció de prop de 1.100 milions d'euros. Per això, Recoder assegura que declaracions com les de la ministra Salgado demostren un gran desconeixement del món local que ara travessa un moment delicat.

El president de la Comissió de Política Municipal de CDC adverteix que si l'aportació de l'Estat als municipis es redueix alguns ajuntaments podrien arribar a una situació de fallida.

Lluís Recoder

La situació dels ajuntaments és molt precària. La caiguda dels ingressos municipals ha estat molt contundent. Si la participació en els ingressos de l'Estat es rebaixa ens trobarem amb ajuntaments que arribaran a una situació de fallida.




Pel que fa a la situació financera que travessa l'Ajuntament de Sant Cugat, l'alcalde assegura que en els darrers anys l'administració municipal s'ha preparat per fer front a una caiguda d'ingressos.

Lluís Recoder

Ens hem anat preparant per afrontar una situació de caiguda d'ingressos. Això ens permetrà arribar amb una situació una mica millor.





La mesura de la reducció de l'aportació de l'Estat als municipis està subjecta a l'aprovació dels Pressupostos Generals de l'Estat per a l'any 2010.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.