ERC aprovarà les ordenances fiscals si les bonificacions de l'IBI es fan extensives a altres col·lectius


Temes relacionats

L'Ajuntament rebaixarà el tipus impositiu de l'IBI, però ingressarà més per aquest impost (22/set/09)


  • Comparteix:

Roda de premsa d'ERC

Roda de premsa d'ERC

ERC donarà suport a les ordenances fiscals si les bonificacions de l'Impost de Béns Immobles (IBI) es fan extensives a col·lectius amb pocs ingressos. Ho ha dit el portaveu del grup municipal, Raül Grangé, que demana que les bonificacions del 45% de la quota de famílies nombroses s'apliquin a llars amb una renda inferior a 32.000 euros anuals i que es donin subvencions a famílies monoparentals i jubilats.

En l'últim ple municipal, l'equip de govern va decidir augmentar les bonificacions de l'IBI a les famílies nombroses del 40% al 45% amb un topall màxim de fins a 400 euros en lloc dels 350 actuals. Ara, ERC demana que aquesta subvenció s'apliqui només a les llars amb ingressos inferiors als 32.000 euros anuals, ja que consideren que les bonificacions han d'anar destinades a les famílies amb problemes econòmics.

A més, els republicans demanen que s'atorguin ajuts a famílies monoparentals amb una renda inferior als 18.000 euros anuals i a pensionistes amb menys de 9.000 euros anuals.

El portaveu d'ERC, Raül Grangé, ha dit que la seva intenció és fer arribar els ajuts als col·lectius més febles i necessitats.

Raül Grangé

Una bonificació ha d'anar en consonància amb una minsa d'ingressos. Aquestes bonificacions universals de cafè per a tothom no ens són vàlides.


Pel que fa als pressupostos de l'any vinent, ERC diu que hi donarà suport sempre que estiguin centrats en les polítiques socials. En aquest sentit, els republicans demanen que s'augmenti el fons de contingència per afrontar la crisi econòmica. El grup municipal també ha dit que cal promocionar les polítiques d'ocupació i demana que no es retallin les partides destinades a les entitats culturals, a les empreses i als comerços.

El regidor d'ERC Toni Ramon ha dit que ERC no donarà suport als comptes del 2010 si es retallen aquestes partides.

Toni Ramon

Si volen el nostre suport, al pressupost de 2010 no es poden veure retallades les partides. S'han d'incrementar les polítiques del treball junt amb les partides de promoció econòmica.






ERC va donar suport juntament amb ICV-EUiA als pressupostos d'enguany per l'increment de les polítiques socials i la promoció econòmica.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.