Recoder: 'Cal gestionar millor els recursos als ajuntaments per afrontar la llei de la dependència'


  • Comparteix:

L'alcalde, Lluís Recoder, qualifica la llei de la dependència de 'pas històric' en la garantia de prestacions socials, però assegura que els consistoris han de gestionar millor els recursos propis per aplicar-la correctament. En una jornada a Barcelona, Recoder ha afegit que la llei de la dependència s'ha començat a aplicar amb una campanya mediàtica confusa per als usuaris.

Recoder ha participat en una taula rodona en la qual diversos alcaldes de Catalunya han analitzat l'impacte de l'atenció a la dependència en els ajuntaments. Durant la seva intervenció, Recoder ha dit que la llei és un avenç per millorar els serveis socials, però també ha citat alguns dels problemes amb què han topat els consistoris a l'hora d'aplicar-la. En aquest sentit, l'alcalde ha lamentat l'absència d'un sistema informàtic comú per gestionar els casos, la manca de recursos dels consistoris per desenvolupar la legislació i una campanya mediàtica que, diu, ha confós la ciutadania.

Davant d'aquesta situació, Recoder ha defensat alguns aspectes a millorar per aplicar una llei que, assegura, ha tingut un gran impacte econòmic i social als municipis.

Lluís Recoder

Els ajuntaments hem de gestionar millor perquè si no ho fem no tindrem recursos per a la llei.


Recoder ha compartit taula amb els alcaldes de l'Hospitalet de Llobregat, Cerdanyola i Gironella. En aquesta jornada organitzada per la Diputació de Barcelona i Caixa Catalunya, també hi ha participat la ministra de Salut, Trinidad Jiménez.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.