El Consell Comarcal aposta per l'estació del TGV però relega la prolongació de la línia d'avinguda Tibidabo


Temes relacionats

La Generalitat contempla una estació del TGV a l'Hospital General en el Pla Territorial Metropolità de Barcelona (18/set/09)

El Pla Territorial Metropolità es decanta pel Túnel d'Horta ferroviari amb parada a Cerdanyola (22/mai/09)


  • Comparteix:

El consell comarcal vol l'estació del TGV al Vallès Occidental

El consell comarcal vol l'estació del TGV al Vallès Occidental

Una estació del Tren d'Alta Velocitat (TAV) i la connexió de Sant Cugat amb Rubí i Cerdanyola en tramvia són algunes de les propostes del Consell Comarcal del Vallès Occidental per al Pla Territorial Metropolità de Barcelona (PTMB). L'informe, que no es vinculant, no recull la prolongació de la línia d'avinguda Tibidabo fins a la comarca, tal com reclama Sant Cugat.

El Consell Comarcal va encarregar a una consultoria un informe sobre la planificació d'infraestructures del Pla Territorial Metropolità de Barcelona. Ara s'ha donat compte a un document que, segons l'alcalde, Lluís Recoder, és una 'suma de peticions dels ajuntaments' i que no és vinculant per les dificultats de posar-se d'acord entre tots els consistoris. Per exemple, l'estudi prioritza la connexió ferroviària de la comarca amb Barcelona a través del túnel d'Horta i no la prolongació de la línia d'avinguda Tibidabo, com reclama Sant Cugat. En canvi, sí que s'hi recullen una estació del TGV a la comarca, amb possible parada a l'Hospital General o a Cerdanyola, i la connexió entre Sant Cugat i els municipis veïns a través d'un tramvia.

Recoder ha valorat la importància del document a Cugat.cat.


Lluís Recoder

És un bon document per al futur de la comarca, però no té caràcter vinculant.



El Pla Territorial Metropolità de Barcelona (PTMB) que està elaborant la Generalitat preveu la creació d'una estació del TGV per a passatgers al Capio Hospital General de Catalunya, integrada a la línia que creuaria el Vallès passant per Castellbisbal, Barberà i Mollet. L'Ajuntament ha presentat recentment algunes al·legacions al document, que està en fase d'exposició.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.