Recoder: 'Obama es mereix el cop a l'espatlla que representa el premi Nobel'


  • Comparteix:

Lluís Recoder, en una imatge d'arxiu

Lluís Recoder, en una imatge d'arxiu

L'alcalde i dirigent de CDC, Lluís Recoder, assegura que Barack Obama es mereix el premi Nobel de la Pau pels seus esforços en favor del 'multilateralisme, la distensió mundial i la lluita contra el canvi climàtic'. En un article publicat al seu blog, Recoder considera que el president dels Estats Units representa un 'compromís ètic' i una 'responsabilitat global amb la humanitat'.

Segons Recoder, 'el sol fet de tenir un home de color a la Casa Blanca i els seus esforços en favor del multilateralisme, la distensió mundial i la lluita contra el canvi climàtic són motius més que suficients' per fer-lo mereixedor del premi Nobel de la Pau.

Per a l'alcalde, 'Obama no és un líder qualsevol, és el president de la primera potència mundial', i representa 'un compromís ètic no només amb el seu país: també pot representar una nova responsabilitat global amb la humanitat'.

Lluís Recoder afegeix que observa 'amb esperança' les seves decisions i creu en la seva determinació. En aquest sentit, l'alcalde espera que els conflictes polítics interns dels Estats Units no el facin oblidar la seva responsabilitat en la política mundial.

Recoder, que acaba el seu article amb un emfàtic 'Endavant Mr. President!', creu que el Nobel vol ser un impuls al compromís d'Obama i representa un gest de confiança i suport per part de l'acadèmia sueca.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Em sembla que tot plegat ho tenim mal enfocat. Donar-li un premi com el Nobel de la pau a aquest senyor em sembla una greu mofa a tots aquells homes i dones que lluiten de debò per la pau al món. L\'aposta per Obama pot deixar ferits de mort els Nobel de la Pau: aquest senyor té i manté guerres arreu del planeta per motius econòmics. I no soc gens antiamericana, ho puc assegurar. El Nobel hauria de premiar més que una esperança o que una expectativa, doncs hi ha persones que treballen i generen PAU allà on són.

no hi ha guerres. Enviat el 14/oct/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.