L'equip de govern defensa que s'estan complint els terminis del Pla de Biblioteques


Temes relacionats

El PSC insta el govern local a accelerar el projecte de biblioteca central per millorar 'un servei deficient' (14/oct/09)


  • Comparteix:

La Biblioteca del Mil·lenari

La Biblioteca del Mil·lenari

L'equip de govern assegura que està complint amb el calendari previst al Pla de Biblioteques, que situa l'execució de la biblioteca central a partir del proper mandat. Tot i això, els grups de l'oposició consideren que cal que la biblioteca central sigui una prioritat en el futur Pla d'Equipaments per convertir-la en una realitat a mig i curt termini. Aquesta postura quedava recollida en una moció presentada pel PSC, que ha estat rebutjada tot i el suport dels socialistes, ERC, ICV-EUiA i el regidor no adscrit, Fernando Vázquez-Dodero. El PP s'hi ha abstingut.

El tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura, ha assegurat que s'està complint amb el calendari previst al Pla de Biblioteques aprovat pel ple municipal al 2008 i que preveu la creació d'una biblioteca central i tres biblioteques de proximitat a Valldoreix, Mira-sol i Volpelleres. Escura ha avançat que aquest pla permetrà començar la construcció de la biblioteca de proximitat de Mira-sol el proper any, duplicant els metres quadrats de servei bibliotecari a la ciutat, encara insuficients per una ciutat com Sant Cugat. Tot i això, les divergències han arribat amb el calendari per a la biblioteca central, que acolliria la Biblioteca del Mil·lenari una vegada s'hagi ampliat.

Escura explica el calendari per a l'execució d'aquest equipament.

Xavier Escura

Del 2010 al 2011 estava previst el projecte d'ampliació i, l'execució, fer-la el proper mandat. Com recull el Pla de Biblioteques.


L'oposició, que ha donat suport a la moció presentada pel PSC, creu que a causa de les deficiències en el servei bibliotecari cal prioritzar la biblioteca central en el futur Pla d'Equipaments, ja que és urgent i necessari.


El regidor del PSC, Àlvar Roda, defensa la petició del seu grup.

Àlvar Roda

Volem donar prioritat en el Pla d'Equipaments a la biblioteca central perquè sigui una realitat en els propers quatre anys, fer un estudi de programació, dotar de pressupost i recursos el projecte.






Tots els grups han coincidit a destacar les deficiències que presenta el servei de biblioteques i la necessitat de fer les inversions previstes al Pla de Biblioteques.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.