Tombada la proposta del PSC per adequar les taxes dels guals i la recollida de residus afectats per obres


Temes relacionats

El PSC proposa una rebaixa de les taxes de guals i recollida de residus pels perjudicis de les obres (17/oct/09)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de treballs que s'han realitzat a la ciutat

Imatge d'arxiu de treballs que s'han realitzat a la ciutat

Les taxes dels guals i de la recollida de residus seguiran sent les mateixes encara que els propietaris i comerços que les paguen es vegin afectats per obres durant més de tres mesos. La proposta del PSC, que pretenia adequar els impostos dels afectats, no ha rebut el suport de l'equip de govern, que remarca que els dos serveis es continuen oferint a la ciutadania malgrat els treballs.

La moció del grup socialista reclamava que l'Ajuntament fes un llistat de les activitats comercials que s'hagin vist afectades durant més de tres mesos per obres que hagin dificultat l'accés als comerços. Aquests locals haurien de comptar, segons el PSC, amb una subvenció del 50% de la taxa de recollida de residus urbans per aquest exercici.

De la mateixa manera, els socialistes volien una llista dels guals, zones de reserva de la via pública d'aparcament i càrrega i descàrrega afectats pel mateix motiu. El grup municipal demanava que se suspengués durant sis mesos els efectes d'aquestes les llicències i que els afectats només paguessin mig any d'aquesta taxa el 2009.

Ho ha explicat el regidor socialista Ferran Villaseñor.

Ferran Villaseñor

Quan hi hagi una obra d'aquestes característiques que passi de més de tres mesos, volem que el ciutadà que no hagi pogut entrar al gual pagui la meitat de la taxa.



L'equip de govern no ha donat suport a la moció ja que considera que en el cas dels guals es garanteix l'accés als veïns al seu pàrquing pràcticament cada dia. En el cas dels comerciants, CiU assegura que el servei de recollida es continua oferint. Escoltem l'alcalde i membre de la federació nacionalista, Lluís Recoder.

Lluís Recoder

Les escombraries es continuaran recollint i tothom podrà entrar al seu pàrquing.




El regidor no adscrit, Fernando Vázquez-Dodero, i el PP han votat a favor de la proposta mentre que ERC i ICV-EUiA s'hi han abstingut.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.