El ple demana al govern espanyol el retorn de l'IVA de les inversions municipals


  • Comparteix:

Sant Cugat demana el retorn de l'IVA de les inversions

Sant Cugat demana el retorn de l'IVA de les inversions

Sant Cugat insta el govern espanyol a retornar l'IVA de les inversions municipals per destinar-lo de nou a altres projectes locals. Aquesta demanda ha rebut el suport de CiU, ICV-EUiA, ERC i del PP, i s'ha portat al ple d'aquest dilluns després que l'executiu socialista hagi anunciat que apujarà l'IVA del 16 al 18 % a partir de juliol.

La moció denuncia que l'increment de l'IVA comportarà un augment de la despesa corrent dels consistoris i dificultarà les inversions als municipis. Si es pren com a referència els comptes de l'any passat, l'augment d'aquest impost implicaria un cost de més d'un milió d'euros a la ciutat.

El portaveu de CiU, Joan Recasens, ha defensat la disminució de l'import de les retencions.

Joan Recasens

Apostem per la supressió de l'impost de successions i la disminució de l'impost de societats i cotitzacions socials a les petites i mitjanes empreses


El PSC, de la seva banda, ha votat en contra de la moció. Els socialistes veuen com a prioritària la problemàtica del finançament local. Segons el regidor socialista Ferran Villaseñor, cal modificar la Llei d'Estabilitat Pressupostària per augmentar la capacitat municipal respecte el deute amb l'estat i destinar un percentatge de les retencions als municipis.

Ferran Villaseñor

El PSC defensa la reversió de part de l'IVA en un fons pel municipi tal com passa a França.


Villaseñor ha afirmat també que l'augment de l'IVA ajudarà els aturats als quals els ha expirat el subsidi, tot i que ha qüestionat les formes per part del govern central d'introduir aquesta mesura. Contraris a aquesta afirmació s'han mostrat CiU, ICV-EUiA, ERC i PP.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.