Sant Cugat se suma al clam per demanar la nul·litat del consell de guerra de Lluís Companys


Temes relacionats

ERC demana suport per declarar nul el procés de guerra contra Lluís Companys (17/oct/09)


  • Comparteix:

Imatge de l'expresident Companys

Imatge de l'expresident Companys

Totes les forces polítiques del consistori, tret del PP, han donat suport al procés per declarar nul el consell de guerra contra el president Lluís Companys. ERC, CiU, el PSC i ICV-EUiA han mostrat el seu compromís amb el president de la Generalitat afusellat pel franquisme el 1940 i el PP s'hi ha abstingut perquè considera que les qüestions relatives a la Guerra Civil no s'han de remoure per, diuen, no 'enfrontar els espanyols'.

Sant Cugat donarà d'aquesta manera suport al procés per declarar nul el consell de guerra que va portar a l'afusellament del president elegit democràticament. La moció aprovada remarca la importància de la figura del president Companys i la seva representativitat, i recorda la relació que va tenir amb la ciutat.

El portaveu d'ERC, Raül Grangé, ha explicat que encara és hora que l'Estat espanyol reconegui l'assassinat, per part del règim franquista, del president català. En aquest sentit, Grangé ha recordat alguns dels punts acordats a la moció.

Raül Grangé

Volem reiterar la condemna d'aquest consistori al franquisme i al cop d'estat, reiterar el reconeixement del president Companys.


La portaveu del PP, Berta Rodríguez, ha explicat que el ple no és el lloc per parlar d'aquestes coses i ha dit que, el 20 de novembre de 2002, el Congrés dels Diputats va aprovar no remoure les qüestions relatives a la Guerra Civil.

Berta Rodríguez

El 20 de novembre de 2002 es va acordar deixar de banda d'una vegada per totes les qüestions de la Guerra Civil per no enfrontar els espanyols.




CiU, el PSC i ICV-EUiA han destacat que l'afusellament del president Companys no pot quedar en l'oblit i han recordat que va ser el magnicidi d'un president d'un país elegit democràticament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.